Σύνδεση

Featured

ΝΕΟ NISSAN NOTE ΑΠ0 12.000€

Tο Nissan Note, το καινούργιο υπερ-μίνι της Nissan θα είναι άμεσο διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με δύο κινητήρες –έναν βενζίνης και έναν diesel- καθώς και με τρία επίπεδα εξοπλισμού. Τα Energy, Acenta και Techna, με το τελευταίο, που είναι και το πιο πλούσιο να συνδυάζεται αποκλειστικά με τον κινητήρα πετρελαίου.

Αυτός είναι ο γνωστός 1.5 dCi της ιαπωνικής εταιρείας, που για την περίσταση αποδίδει 90 ίππους και πέρα από οικονομία καυσίμου (3,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα) εξασφαλίζει και καλές επιδόσεις (0-100 σε 11,9 δεύτερα, τελική σχεδόν 180). Ο κινητήρας βενζίνης είναι ο γνωστός τρικύλινδρος των 1.200 κυβικών και των 80 ίππων (από τις αρχές του 2014 θα υπάρχει και η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του) που ξεχωρίζει επίσης με την οικονομία καυσίμου του (4,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα), χάρη και στο start stop που είναι στάνταρ όπως και στο diesel.

Το Note ξεχωρίζει και με τους χώρους του για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 325 έως 411 λίτρα στην 5θέσια διάταξη ανάλογα με τη θέση του συρόμενου πίσω καθίσματος), καθώς εκμεταλλεύεται το μήκος του των 4,10 μέτρων, ύψος των 153 εκατοστών και κυρίως το μεγάλο μεταξόνιο των 260 εκατοστών. Ιδιαίτερα πρακτικές είναι οι πίσω πόρτες του, που ανοίγουν σε γωνία 90 μοιρών, διευκολύνοντας την είσοδο- έξοδο αλλά και την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος.

Η ιαπωνική εταιρεία –το Note κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία– έχει δώσει έμφαση και στην ασφάλεια, καθώς πέρα από το στάνταρ ESP και τους 6 αερόσακους μπορεί να εξοπλιστεί και με ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το Nissan Safety Shield, που περιλαμβάνει προειδοποίηση τυφλού σημείου και απότομης αλλαγής λωρίδας καθώς και ανίχνευση εμποδίων. Η λειτουργία του βασίζεται στην ύπαρξη μιας ευρυγώνιας κάμερας τοποθετημένης στην πίσω πόρτα του Note και η οποία έχει και τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού.

Οι τιμές του νέου Nissan Note δεν έχουν ακόμα καθοριστεί επακριβώς, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 12.000 ευρώ για την έκδοση βενζίνης των 1.200 κυβικών και αντίστοιχα για 15.000 για το diesel.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured