Σύνδεση

Volkswagen

VW: μείωση των οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) κατά 80% στους νέους diesel του καινούργιου Golf

H πολύ- αναμενόμενη νέα γενιά του VW Golf δεν θα έχει να επιδείξει μόνο καινούργια ηλεκτρονικά συστήματα αλλά και νέους κινητήρες πετρελαίου με έως και κατά 80% μειωμένες εκπομπές NOx (οξειδίων του αζώτου). Προκειμένου να πετύχουν αυτή τη γενναία μείωση οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας σχεδίασαν ένα νέο καταλυτικό σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) που λειτουργεί με την τεχνολογία Twin Dosing.

Σε σχέση με τα συμβατικά καταλυτικά συστήματα εδώ δεν υπάρχει μόνο ένα αλλά δύο μπεκ έγχυσης AdBlue: ένα ακριβώς μετά τον κινητήρα, όπου τα καυσαέρια έχουν μια θερμοκρασία που αγγίζει τους 900 βαθμούς Κελσίου και ένα στη συνέχεια, ως μέρος ενός δεύτερου καταλύτη που επεξεργάζεται και πάλι τα καυσαέρια που εν τω μεταξύ έχουν αισθητά πιο χαμηλή θερμοκρασία. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εφαρμοστεί αρχικά στον 2.0 TDI Evo των 150 ίππων της μάρκας, ο οποίος καλύπτει το Euro 6d και σε ρεαλιστικά σενάρια κίνησης, μπορεί να περιορίσει τις εκπομπές NOx κατά έως και 80%, συγκριτικά με έναν παλαιότερο 2.0 TDI. Στο νέο Golf το Twin Dosing θα υιοθετηθεί σε όλους του κινητήρες πετρελαίου, οι οποίοι σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν κάποιοι φωτεινοί παντογνώστες, ειδικά στη χώρα μας, αποδεικνύονται επτάψυχοι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo