Ήταν μάλλον θέμα χρόνου και μάλλον καθυστέρησε και να εμφανιστεί. Ο λόγος για τη βελτίωση της απόδοσης ενός κινητήρα, το tuning στην καθομιλουμένη, μέσω εφαρμογής για smartphone που παρουσίασε η εταιρεία Racechip.
Με το Racechip Ultimate Connect μπορείς κανείς να αλλάξει τη χαρτογράφηση και άρα την απόδοση ενός κινητήρα μέσω της εφαρμογής και απλά επιλέγοντας από την οθόνη αφής το κατάλληλο πρόγραμμα –υπάρχουν τρία, τα Efficiency, Sport και Race, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής στις απαιτήσεις του εκάστοτε οδηγού.
Η μετάδοση της επιλογής του οδηγού γίνεται μέσω Bluetooth, ενώ η εφαρμογή διαθέτει και ειδικό mode που παρακολουθεί τον κινητήρα μέχρι να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας του.
Το ενδεικτικό κόστος για το tuning μέσω smartphone είναι 549 ευρώ, ενώ για το VW Golf R π.χ. η απόδοση περνά από τα 300 άλογα στα 376.
Γιάννης Σκουφής
