Σύνδεση

Featured

Το νέο Mini Aceman δεν θα έχει κινητήρες βενζίνης

Το Aceman αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση Auto China στις 24 Απριλίου, σηματοδοτώντας μαζί με τα νέα Cooper και Countryman την ολοκλήρωση της τριάδας των καινούργιων βασικών μοντέλων της Mini για το τρέχον έτος.

Το ιδιαίτερο στοιχείο του Aceman είναι πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, χωρίς καμία έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται μεταξύ των Cooper και Countryman, μιας και σε σχέση με το πρώτο θα είναι πιο μακρύ κατά 19,2 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,075 μέτρα, πιο πλατύ κατά 2,3 εκατοστά (πλάτος: 1,754 μέτρα) και πιο ψηλό κατά 13 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 1,485 μέτρα.

Η βάση του θα είναι η αρχιτεκτονική Spotlight, ενώ από εκεί και πέρα το Aceman θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα με απόδοση 184 ή 218 ίππων. Η μπαταρία της βασικής έκδοσης θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 40,0 kWh και αυτή της πιο ισχυρής 54,0 kWh.

Από πλευράς επιδόσεων σημειώστε ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 7,3 δεύτερα για την έκδοση των 184 ίππων και σε 6,7 δεύτερα για αυτή των 218.

Η ταχυφόρτιση θα είναι εφικτή με έως και 95 kW, ενώ ο στάνταρ εσωτερικός φορτιστής θα είναι των 11 kW.

Το εσωτερικό θα είναι πενταθέσιο και θα χρησιμοποιείται η νέα κυκλική οθόνη αφής OLED, καθώς και υλικά όπως πλεκτά υφάσματα αντί για δέρμα. Ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιηθεί και η χρήση χρωμίου.

Οι παραδόσεις του νέου Mini Aceman αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους από την Κίνα, ενώ στην Ευρώπη αυτό θα γίνει στις αρχές του 2025.

Ένα χρόνο μετά, το 2026, αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured