Σύνδεση

Featured

Το Aceman, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Mini, αποκαλύφθηκε πρόωρα

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Mini το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό της μοντέλο, το Aceman, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Απριλίου στην έκθεση Auto China στο Πεκίνο.

Όπως όμως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες του, οι οποίες δεν αφήνουν τίποτα στη φαντασία. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνση.

Από πλευράς διαστάσεων το Aceman θα είναι το νέο, μικρό SUV της Mini και θα τοποθετείται μεταξύ του Cooper και του Countryman, μιας και το μήκος του μόλις που θα ξεπερνά τα 4,0 μέτρα (4,075 για την ακρίβεια).

Θα είναι δηλαδή ανάλογο δηλαδή του πρώτου Countryman. Όσο για το πλάτος και το ύψος του σημειώστε 1,754 και 1,485 μέτρα αντίστοιχα.

Η βάση του Aceman θα είναι μία εξελιγμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής Spotlight του Cooper, με το οποίο άλλωστε θα έχουν πολλά κοινά.

Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι πάντως ένας, στο εμπρός άξονα και θα αποδίδει είτε 184 είτε 218 ίππους. Το 0-100 για την εισαγωγική έκδοση θα ολοκληρώνεται σε 7,3 δεύτερα και για την πιο ισχυρή σε 6,7.  

Αντίστοιχα οι μπαταρίες θα είναι των 40,0 kWh για τη βασική έκδοση και των 54 kWh για αυτή των 218 ίππων.

Στις μπαταρίες θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Μία βασική με 40 kWh για την έκδοση των 184 ίππων και μια μεγαλύτερη των 54 kWh για την έκδοση των 218 ίππων.

Το πενταθέσιο εσωτερικό θα προσδιορίζεται οπτικά από τη νέα κυκλική οθόνη αφής OLED της Mini, ενώ στο διάκοσμο δεν θα υπάρχει ούτε δέρμα ούτε χρώμιο προς όφελος πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμων υλικών.

Το νέο Mini Aceman θα κατασκευάζεται αρχικά στην Κίνα από όπου θα ξεκινήσει και εμπορικά. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους, ενώ στις αρχές του 2025 θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Το 2026 η παραγωγή του θα γίνεται και στο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured