Σύνδεση

BMW

To ΒΜW i3 Rex φτάνει στο τέλος του

Η BMW ξεκίνησε νωρίς την ενασχόλησή της με τα ηλεκτρικά μοντέλα, και το i3 υπήρξε μία πρωτοποριακή κίνηση, έστω και αν ήταν ακριβό και με μικρή αυτονομία. Το τελευταίο ήρθε να καλύψει μία έκδοση με μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος φόρτιζε την μπαταρία, χωρίς να υπάρχει το άγχος της ανάγκης φόρτισης.

Η ιδέα ήταν αρκετά έξυπνη κάνοντας το αυτοκίνητο αρκετά λειτουργικό. Όμως σύμφωνα με την εταιρία, εκπλήρωσε πλέον τον σκοπό του, και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να κατασκευάζεται.

Όπως δήλωσε το στέλεχος της εταιρίας Jan Freimann, υπεύθυνος για της μπαταρίες και το e-mobility, το i3 REX δεν έχει μέλλον. “Η ιδέα πίσω από το Range Extender ήταν να βγάλει από τους καταναλωτές το άγχος της φόρτισης. Τώρα όμως, με την αύξηση των ταχυφορτιστών μία τέτοια προσέγγιση δεν είναι επιθυμητή”.

Πάντως και η υπόλοιπη γκάμα του i3 φαίνεται να οδεύει προς την ολοκλήρωση της καριέρας της έστω και αν θα υπάρξει μία ακόμα αναβάθμιση της μπαταρίας μέσα στην επόμενη χρονιά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi