Σύνδεση

Tesla

Τι συμβαίνει με το επικίνδυνο γκάζι του Tesla Cybetruck;

Ο οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών στις ΗΠΑ, η NHTSA, παρενέβη σχετικά με το ζήτημα του πεντάλ του γκαζιού του Tesla Cybertruck, το οποίο οδήγησε σε πρόσφατη εντολή διακοπής των πωλήσεων.

Ένα βίντεο του TikTok έδειξε πώς το πεντάλ του γκαζιού μπορεί να κολλήσει λόγω ενός χαλαρού τραπεζοειδούς καλύμματος, προκαλώντας ενδεχομένως ακούσια επιτάχυνση.

Δεδομένου του σημαντικού βάρους του Cybertruck, της υψηλής ισχύος και του μοναδικού σχεδιασμού του, η προοπτική ακούσιας επιτάχυνσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Με βάρος σχεδόν 3 τόνους και επιτάχυνση συγκρίσιμη με μια Porsche 911, το Cybertruck ενέχει σημαντικούς κινδύνους σε περίπτωση ακούσιας επιτάχυνσης.

Η στιβαρή κατασκευή του και το ανθεκτικό αμάξωμά του το καθιστούν δυνητικά πιο επικίνδυνο σε μια σύγκρουση σε σύγκριση με άλλα οχήματα.

Η εμπλοκή της NHTSA υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αν και δεν έχει κλιμακωθεί ακόμη σε επίσημη έρευνα.

Ενώ το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με έναν βασικό επανασχεδιασμό του πεντάλ του γκαζιού, το να πεισθεί η Tesla να εφαρμόσει μια τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι δύσκολο.

Η Tesla έχει ιστορικό αντίστασης στις ανακλήσεις και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας.

Ωστόσο, με τον αυξημένο έλεγχο από την NHTSA και τη συνεχιζόμενη αρνητική δημοσιότητα, η Tesla μπορεί να επιλέξει μια πιο ολοκληρωμένη λύση αυτή τη φορά.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz