Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές για τη…

Η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγές για τη δήλωση και την άρση της ακινησίας αυτοκινήτων από το 2014. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες όποιος έχει ή θέλει να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του με δήλωση ακινησίας στη ΔΟΥ –κάτι που γίνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους- και θελήσει στη συνέχεια να το επανακυκλοφορήσει δεν θα πρέπει να πληρώσει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν. Θα επιβαρυνθεί μόνο με τα τέλη που αντιστοιχούν στους μήνες που υπολείπονται μέχρι τη λήξη του έτους. Αν δηλαδή παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούλιο θα επιβαρυνθεί με τα μισά τέλη, για τους έξι μήνες που απομένουν.

Το μέτρο αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μιας και τα αυτοκίνητα σε ακινησία είναι συνήθως μεγάλου κυβισμού και επιβαρύνονται με υψηλά τέλη, οπότε υπάρχει κάποια εξοικονόμηση, αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν αν η χρέωση των τελών γινόταν με το μήνα.

Φυσικά υπάρχει πάντα, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η δυνατότητα νόμιμης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε ακινησία λόγω κατάθεσης πινακίδων για δύο μέρες το μήνα, με προσωρινό αριθμό κυκλοφορίας.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Το Volvo XC70 επιστρέφει ως super plug-in υβριδικό

Featured

To BYD Dolphin Surf στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

BYD

Η SEAT γιορτάζει τα 75 χρόνια της!

Featured