To Ράλι Αργεντινής συνεχίζεται μέσα σε μάλλον πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς μέχρι την ένατη ειδική που έχει ολοκληρωθεί έχουν εγκαταλείψει ή έχουν βρεθεί με σημαντικά προβλήματα σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος και έχουν ανατραπεί όλα τα προγνωστικά.
Η πιο χαρακτηριστική εγκατάλειψη και αυτή που συζητιέται πιο πολύ στο διαδίκτυο είναι αυτή του Κris Meeke ο οποίος είχε μία σοβαρή έξοδο καταστρέφοντας εντελώς το C3 WRC. Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε αλλάξει εντελώς όψη και δεν έκλεινε καν η πόρτα του οδηγού ο Meeke συνέχισε να οδηγεί, φέρνοντάς το πίσω στο service park. Aπ’ όπου δεν θα συνεχίσει ως Rally2 καθώς το αυτοκίνητο έχει σοβαρές ζημιές.
Η έξοδος του Meeke αμέσως προκάλεσε μεγάλους συνειρμούς με αντίστοιχες άτυχες στιγμές του μεγάλου Colin McRae φτάνοντας μάλιστα να φτιάξουν και βίντεο που συγκρίνονται οι δύο οδηγοί σε όμοιες περιστάσεις. Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για “ιεροσυλία” αναφερόμενοι στην εν λόγω σύγκριση, καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμα και στις εξόδους του ο McRae ήταν σε δική του κλάση και βεβαίως με πολύ πιο επιθετικό στιλ οδήγησης από τον μάλλον απρόσεκτο Meeke.
Οι συγκρίσεις πάντως δεν έχουν νόημα (ιδίως με τον “πρώτο των πρώτων”) καθώς τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά και η νέα εποχή του WRC πολύ μακριά από εκείνες τις ημέρες.
Από εκεί και πέρα στην κατάταξη προηγείται ο Elfyn Evans με το DMACK Ford Fiesta ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο την σκληρή γόμα στα ελαστικά που χρησιμοποιεί. Εκτός από τον Kris Meee προβλήματα αντιμετώπισε και ο Sordo μετά από ένα χτύπημα σε έναν βράχο με αποτέλεσμα να τραυματίσει το Hyundai του, ενώ και ο Breen με το C3 εγκατέλειψε και αυτός με προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Προβλήματα αντιμετώπισαν και ο Ogier λόγω του ότι ξεκινούσε από την πρώτη θέση και καθάριζε τον δρόμο αλλά και ο Latvala ο οποίος χτύπησε σε κάποια μικρή του έξοδο το Yaris WRC. Ο Τhierry Neuville είχε πρόβλημα με ένα σπασμένο αμορτισέρ στο Hyundai του, ενώ ο περσινός νικητής Hayden Paddon είχε μία έξοδο στην πρώτη ειδική αλλά δεν έχασε πολύ χρόνο και δεν έπαθε μεγάλη ζημιά συνεχίζοντας τον αγώνα.
Η κατάταξη στο επεισοδιακό μέχρι στιγμής Ράλι Αργεντινής, μετά και την ολοκλήρωση και της 9ης ειδικής έχει ως εξής:
Μετά την 9η ε.δ.
POS | DRIVER | TEAM | CAR | GAP |
1 | Elfyn Evans, D.Barritt | M-Sport World Rally Team | Ford | 1h24m55.4s |
2 | Mads Ostberg, O.Floene | M-Sport World Rally Team | Ford | 55.7s |
3 | Thierry Neuville, N.Gilsoul | Hyundai Motorsport | Hyundai | 1m00.7s |
4 | Sebastien Ogier, J.Ingrassia | M-Sport World Rally Team | Ford | 1m06.7s |
5 | Ott Tanak, M.Jarveoja | M-Sport World Rally Team | Ford | 1m11.3s |
6 | Jari-Matti Latvala, M.Anttila | Toyota Gazoo Racing WRC | Toyota | 1m29.9s |
7 | Hayden Paddon, J.Kennard | Hyundai Motorsport | Hyundai | 3m41.8s |
8 | Lorenzo Bertelli, S.Scattolin | M-Sport World Rally Team | Ford | 4m13.9s |
9 | Juho Hanninen, K.Lindstrom | Toyota Gazoo Racing WRC | Toyota | 4m48.6s |
10 | Pontus Tidemand, J.Andersson | Skoda Motorsport | Skoda | 6m32.3s |
Παναγιώτης Τριτάρης
