Ένας πρώην φρουρός ασφαλείας του θρύλου της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ δικάζεται επειδή φέρεται να εκβίαζε την οικογένεια Σουμάχερ κλέβοντας ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ευαίσθητου περιεχομένου μετά το ατύχημα του Σουμάχερ στο σκι το 2013.
Ο Markus Fritsche, ο κατηγορούμενος, φέρεται να πήρε 1.500 φωτογραφίες και 200 βίντεο από το σπίτι της οικογένειας στην Ελβετία, αποθηκεύοντάς τα σε USB drives.
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Fritsche, με τη βοήθεια του γιου του και ενός πορτιέρη νυχτερινού κέντρου, απαίτησε 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποτρέψει τη διαρροή του υλικού στο διαδίκτυο.
Το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν οι αρχές εντόπισαν τους εκβιαστές μέσω ενός τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν με την οικογένεια.
Τα κλεμμένα μέσα ενημέρωσης φέρεται να περιείχαν εικόνες του Σουμάχερ μετά τον σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό του, ο οποίος τον άφησε σε τεχνητό κώμα για μήνες και άλλαξε μόνιμα τη ζωή του.
Η οικογένεια Σουμάχερ, γνωστή για την έντονη ιδιωτικότητα της όσον αφορά την κατάσταση του Μίκαελ, κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό.
Ο 55χρονος σήμερα Σουμάχερ είναι ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς της Φόρμουλα 1.
Έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα -δύο με την Benetton (1994, 1995) και πέντε συνεχόμενα με τη Ferrari (2000-2004).
Μετά το ατύχημά του, η οικογένειά του έχει δώσει ελάχιστες δημόσιες ενημερώσεις, επιλέγοντας να διατηρήσει τη διακριτικότητα σχετικά με την υγεία του.