Η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων μέχρι τις 20 Απριλίου του 2016, καθώς το μέτρο θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο και έχει συμβάλλει στην ανανέωση των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Άγνωστο ακόμα είναι το αν θα επεκταθεί το χρονικό όριο των προς απόσυρση οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31-12 -2005, καθώς το μέτρο ισχύει σήμερα για όσα αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί μέχρι τις 31-12-2000.
Παράλληλα μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 50.000 πινακίδες αυτοκινήτων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, ενώ το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί και άλλο μέχρι αύριο που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους.
Γιάννης Σκουφής
