Σύνδεση

Dacia

Όλα τα Dacia θα έχουν ηλεκτρική έκδοση μέσα σε 2-3 χρόνια

Η πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη ακόμα και την Dacia, που τύποις πρόκειται για έναν budget κατασκευαστή. Όμως η επιτυχία της εταιρίας σε όλη την Ευρώπη, υποχρεώνει την μητρική Renault να αναζητήσει ηλεκτρικούς δρόμους και για την Dacia.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Renault Ευρώπης, Philippe Buros, η Dacia θα γίνει σύντομα μία εταιρία με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που θα έχει δανειστεί από τη Renault.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Buros υποστηρίζει ότι η Dacia είναι κατασκευαστής με μεγάλο value for money, και έτσι μπορεί να πάρει την τεχνολογία της Renault έστω και με μία μικρή καθυστέρηση. Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η στροφή αφορά και τους ρύπους, δήλωσε ότι παλαιότερα τα Dacia πωλούνταν κυρίως στην επαρχία, τώρα πολλά από αυτά πωλούνται στις πόλεις, οπότε υπάρχει πλέον κοινό για να υποστηρίξει ένα ηλεκτρικό Dacia.

O Βuros υποστήριξε επίσης ότι θα υπάρξει μετάγγιση τεχνολογίας και σε άλλα επίπεδα όπως η αυτόνομη οδήγηση, αν και με πιο αργούς ρυθμούς γιατί αλλιώς θα επηρεαστεί το βασικό στοιχείο ενός Dacia, η χαμηλή τιμή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi