Σύνδεση

Lamborghini

Ο V8 της Lamborghini θα ουρλιάζει στις 10.000 στροφές!

Ο επερχόμενος αντικαταστάτης της Lamborghini Huracán, με την επωνυμία Teramario, θα διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς και πολύστροφους V8 που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής και έχει τον εσωτερικό κωδικό “634”.

Η Teramario, που θα ανταγωνίζεται τη Ferrari 296 GTB, θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του έτους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησής της, που έχει εξελιχθεί γύρω από έναν bi-turbo V8 4.000 κυβικών, που θα αποδίδει σαφώς πάνω από 800 ίππους.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο V8 έχει “κόκκινο” στις 10.000 σ.α.λ., μια τιμή που συνήθως τη συναντούμε σε αγωνιστικούς κινητήρες και του δίνουν το τίτλο του πιο πολύστροφου συνόλου παραγωγής.

Ο νέος V8, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στη Sant’Agata, συμπληρώνεται από έναν ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται μπροστά από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ ταχυτήτων και συμβάλλει με 150 ίππους αυξάνοντας δυνητικά τη συνδυασμένη ισχύ σε πάνω από 900 ίππους.

Κατασκευασμένη στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη ναυαρχίδα Revuelto, η Teramario θα μοιράζεται το πλαίσιο από ανθρακονήματα, αν και θα χρησιμοποιεί το πιο προσιτό οικονομικά αλουμίνιο σε μη κρίσιμες περιοχές για να διατηρεί την ακαμψία χωρίς υψηλό κόστος.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz