Το Toyota Prius, που θα φτάσει αισίως στην 4η γενιά του, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ διέρρευσε η πρώτη του φωτογραφία που το δείχνει χωρίς καμουφλάζ.
Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε το καινούργιο Prius ακολουθεί αισθητικά το στυλ του Miraι, το οποίο κατά κύριο λόγο αποτυπώνεται από τους κυρτούς, αλά μπούμερανγκ, προβολείς του, καθώς και από τη μάσκα με τις δύο εισαγωγές αέρα. Κατά τα άλλα το νέο υβριδικό Toyota είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το νυν μοντέλο, ενώ επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο προφίλ του.
Η βάση του είναι το επίσης καινούργιο πλαίσιο TNGA (Toyota New Global Architecture), ενώ αναμένεται να είναι ακόμα πιο οικονομικό σε σχέση με το Prius της 3ης γενιάς. Το υβριδικό σύστημα πρόωσής του θα αποτελείται και πάλι από έναν κινητήρα βενζίνης 1.800 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική απόδοση 150 ίππων. Σημαντικό στοιχείο –και για την επίτευξη καλύτερης επίσημης τιμής μέσης κατανάλωσης- είναι η αύξηση της καθαρά ηλεκτρικής κίνησής του από τα σχεδόν 18 χιλιόμετρα της τρέχουσας plug-in εκδοχής στα 56. Ο λόγος για αυτήν την αύξηση είναι η βελτιωμένη συστοιχία συσσωρευτών του.
Γιάννης Σκουφής
