Σύνδεση

Featured

Νέο Nissan GT-R NISMO 2020: Σε θέση μάχης!

Η Nissan επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι NISMO+GT-R= εκπληκτική απόδοση. επιδεικνύοντας τις συναρπαστικές του δυνατότητες στην EuroSpeedway της Γερμανίας, το νέο GT-R NISMO 2020 ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των supercars.

Η γενεαλογία

Το Nissan GT-R NISMO 2020 διαθέτει ένα μοναδικό στυλ που αντανακλά την μακροχρόνια αγωνιστική φιλοσοφία του θρυλικού αγωνιστικού οίκου της φίρμας. Έχει αναρίθμητες τεχνολογίες, εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με γνώμονα τη βελτίωση της απόδοσής του μέσω της εξαιρετικής αεροδυναμικής, της ανάρτησης, των συστημάτων μετάδοσης αλλά και κίνησης, δημιουργώντας ένα απόλυτα ισορροπημένο μηχάνημα οδήγησης που είναι έτοιμο να βγει τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα!

Με νέους αγωνιστικού τύπου στροβιλοσυμπιεστές, βελτιωμένο έλεγχο αλλαγής ταχυτήτων, ελαφρύτερα εξαρτήματα, μειωμένη συνολική μάζα και αναβαθμίσεις στα φρένα, τους τροχούς και τα ελαστικά, το Nissan GT-R NISMO 2020 κατάφερε να μειώσει κατά των 2,5 δευτερόλεπτα τον χρόνο στην πίστα δοκιμών και εξέλιξης της Nissan. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξηθεί και η ήδη εκπληκτική σταθερότητα του μοντέλου σε υψηλές ταχύτητες, που τώρα αγγίζουν τα 300 χλμ./ ώρα !

Κατασκευασμένο με τη νοοτροπία του kaizen

Η επιδίωξη της τελειότητας απαιτεί επιμονή. Η συνεχής ανάγκη για εξέλιξη και τελειοποίηση, είναι αυτό που στα Ιαπωνικά ονομάζεται kaizen. Το kaizen βρίσκεται στο επίκεντρο του GT-R NISMO, όπως φυσικά και στην νοοτροπία της ομάδας που πλαισιώνει αυτό το εγχείρημα. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας εξέλιξης του GT-R NISMO, διακατέχονται από μια εγγενή περιέργεια και μια νοοτροπία που συνοψίζεται στο «τι θα γινόταν αν…», όταν επανεξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι μικρές βελτιώσεις μπορεί να μην φαίνονται πολύ σημαντικές μεμονωμένα, αλλά όταν συνδυάζονται στο σύνολό τους, η διαφορά γίνεται αντιληπτή. Αυτό είναι το μεγαλείο στο χαρακτήρα ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Δεν έχει να κάνει μόνο με αριθμούς και επιδόσεις, αλλά με το ολιστικό αποτέλεσμα του πώς το GT-R NISMO γίνεται προέκταση του σώματος και του πνεύματος του οδηγού, καθώς το αυτοκίνητο «ζωγραφίζει» σε έναν αγαπημένο δρόμο, ή στην πίστα.

Μια κορυφαία ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Tamura

Ο Hiroshi Tamura, γνωστός ως «Mr. GT-R», βρίσκεται στη Nissan για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Έχοντας αφιερώσει την καριέρα του στην εξέλιξη και βελτίωση του GT-R, έχει συμμετάσχει σε σχεδόν κάθε βήμα της εξέλιξης του μοντέλου.

Η αγάπη του για το πιο θρυλικό σπορ αυτοκίνητο της Nissan ξεκίνησε αρκετά νωρίς. Στην ηλικία των 10 ετών, είδε τον Takahashi Kunimitsu με το γαλανόλευκο 2000 Skyline GT-R σε έναν επικό αγώνα στην βρεγμένη πίστα του Fuji Speedway, κερδίζοντας ισχυρούς, τότε, αντιπάλους όπως το Mazda RX3. Ο Tamura γνώριζε από εκείνη τη στιγμή ότι ήθελε να είναι ένα κομμάτι στο πάζλ των επιτυχιών του GT-R.

Σήμερα, ο Tamura εξασφαλίζει ότι το GT-R θα συνεχίσει να εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν οξύ ανταγωνισμό που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο μερικά από τα πιο ακριβά supercars, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις και hypercars.

VR38DETT, τώρα με υπερσυμπιεστές GT3

Ο κινητήρας του GT-R NISMO 2020, γνωστός και ως «VR38DETT», είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας που η NISMO έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε όλο τον κόσμο. Πλέον διαθέτει ένα ζεύγος υπερσυμπιεστών υψηλής ροής και μεγάλης διαμέτρου, όμοιων με αυτούς της αγωνιστικής έκδοσης του GT3. Οι νέοι υπερσυμπιεστές διαθέτουν φτερωτή τουρμπίνας με 10 πτερύγια (ένα λιγότερο από το τρέχον μοντέλο), όπου το καθένα από αυτά είναι 0,3 χιλιοστά λεπτότερο. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της μάζας κατά 14,5% και συνεπώς της αδράνειας (24%), επιτρέποντας αύξηση της απόκρισης.

Όπως και στη βασική έκδοση του μοντέλου, κάθε κινητήρας GT-R NISMO συναρμολογείται στο χέρι από την αρχή μέχρι το τέλος, σε έναν ειδικό αποστειρωμένο χώρο με σχολαστικά εκπαιδευμένους τεχνικούς, ενώ μια πλάκα αλουμινίου προστίθεται στο μπροστινό μέρος του κάθε κινητήρα, που δείχνει το όνομα του τεχνίτη ΤAKUMI που τον δημιούργησε!

Το αναβαθμισμένο σύστημα της εξάτμισης από τιτάνιο, διαθέτει τώρα έναν πιο εμφατικό, αλλά όχι ενοχλητικό ηχητικό τόνο, που διαπερνά την καμπίνα. Οι χειροποίητες, «καπνισμένες» απολήξεις, υπογράφουν με τον καλύτερο τρόπο το ελαφρύ σε βάρος σύστημα.

Το βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, όταν τεθεί σε R-mode,  επιτυγχάνει αλλαγές πιο δυναμικά, χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο για το Adaptive Shift Control (ASC). To ASC επιλέγει την βέλτιστη σχέση για κάθε σενάριο οδήγησης, κάτι που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια της πέδησης και όταν το αυτοκίνητο στρίβει σε γωνίες, προσφέροντας ακρίβεια στον χειρισμό με ταχύτερα κατεβάσματα και μειώνοντας την υποστροφή, κατά την είσοδο στην στροφή. Με την ταχύτητα του κινητήρα να διατηρείται σε υψηλότερο ρυθμό χάρη στην εμπλοκή χαμηλότερης σχέσης, η επιτάχυνση βελτιώνεται αισθητά όταν το αυτοκίνητο βγαίνει από την στροφή. Για να δείτε τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ!

Αεροδυναμική, σχεδιασμός και μεγάλη δόση ανθρακονημάτων

Με γνώμονα τα οφέλη της αεροδυναμικής , ο σχεδιασμός του GT-R NISMO 2020 έχει υποστεί μια συναρπαστική εξέλιξη. Οι αλλαγές είναι εντελώς λειτουργικές, αυξάνοντας την ψύξη στρατηγικών τμημάτων του αυτοκινήτου όπως τον χώρο του κινητήρα και τα φρένα, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την τιμή 0,26 του συντελεστή οπισθέλκουσας.

Ένας ακόμα τομέας που κάνει ξεχωριστό το GT-R NISMO 2020, είναι η ποσότητα ανθρακονημάτων που φέρει. Χάρη στο συγκεκριμένο υλικό, τα περισσότερα εξαρτήματα είναι ελαφρύτερα σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο, περιλαμβάνοντας τους προφυλακτήρες και τα εμπρός φτερά (-4,5 κιλά), το καπό (-2 κιλά), την οροφή (-4 κιλά), το πορτμπαγκάζ και την πίσω αεροτομή. Ακολουθώντας την φιλοσοφία του kaizen, κάθε επιμέρους στοιχείο έχει βελτιωθεί για να μειώσει το βάρος, να αυξήσει την άντωση και να βελτιώσει την αεροδυναμική. Συνδυαστικά, αυτά τα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου έχουν οδηγήσει σε μια συνολική εξοικονόμηση βάρους 10,5 κιλών, εκτός της μείωσης των 20 κιλών που επιτεύχθηκαν από τις αναβαθμίσεις και τα νέα εξαρτήματα.

Το πιο σημαντικό κομμάτι εφαρμογής ανθρακονήματος είναι η οροφή. Η νέα οροφή από ανθρακονήματα του GT-R NISMO 2020,το απαλλάσσει από ένα σημαντικό βάρος, μειώνοντας παράλληλα το κέντρο βάρους του. Το ίδιο το πάνελ οροφής κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια παγκοσμίως πρώτη τεχνική που συνδυάζει μια διαδικασία συμπιεσμένης χύτευσης Prepreg με μια πλάκα άνθρακα και μια ελαφριά δομή με «σάντουιτς» σκληρού αφρού. Αυτό δίνει στη δομή του άνθρακα μια πιο σφιχτή και ελαφριά πλέξη, βελτιώνοντας την ηχομόνωση, καθώς και μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Στις επιπλέον βελτιώσεις με ανθρακονήματα, συναντώνται και οι αεραγωγοί NACA στο καπό, οι οποίοι τώρα ενσωματώνονται στη σύνθετη δομή.

Το αγωνιστικό GT3 GT-R, ενέπνευσε έντονα το σχεδιασμό των νέων μπροστινών φτερωτών του GT-R NISMO 2020. Τώρα διαθέτουν σπορ περσίδες που αυξάνουν την κάθετη δύναμη κατά 7 κιλά, χωρίς να δημιουργούν πρόσθετη οπισθέλκουσα. Τα αεριζόμενα φτερά που έχουν δοκιμαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα, συμβάλλουν στην ομαλή ροή του αέρα κατά μήκος του υπόλοιπου αυτοκινήτου και αποτρέπουν τη δημιουργία στροβιλισμού στο πίσω φτερό, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Ως πολυ- λειτουργικό χαρακτηριστικό, βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση του καυτού αέρα, μακριά από τον χώρο του κινητήρα.

Στις διαθέσιμες επιλογές χρωμάτων του Nissan GT-R NISMO 2020 περιλαμβάνονται τα Solid Red, Jet Black Pearl, Super Silver Quadcoat και Pearl White Tricoat. Σε όλα τα χρώματα, το αυτοκίνητο διαθέτει μαύρους πλευρικούς καθρέπτες που το διαφοροποιούν από τα άλλα GT-R.

Φρένα: Οι δαγκάνες της Brembo «αγκαλιάζουν» τους κεραμικούς δίσκους

Η Nissan συνεργάστηκε με την ιταλική Brembo για να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο πακέτο φρένων για το GT-R NISMO 2020. Οι μεγάλες δαγκάνες συνοδεύονται από μεγάλους κεραμικούς δίσκους, τους μεγαλύτερους που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε Ιαπωνικό αυτοκίνητο, διάστασης 410 χιλιοστών μπροστά και 390 πίσω.

Οι εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και οι τετραπίστονες πίσω, είναι εξαιρετικής ακαμψίας. Η ολοκαίνουργια κατασκευή τους βελτιώνει σημαντικά τον χρόνο αντίδρασης των φρένων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός έχει ένα πεντάλ φρένου με μεγαλύτερη απόκριση, πιο προοδευτικό, με πλούσια πληροφόρηση που του επιτρέπει να ρυθμίσει με χειρουργική ακρίβεια τη δύναμη της πέδησης, με αποτέλεσμα να μειώνει την ταχύτητα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, χωρίς να κουράζει τα φρένα.

Αναβαθμισμένος χειρισμός και σύστημα διεύθυνσης

Οι τελευταίες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις του GT-R του NISMO 2020, βελτιώνουν τη σταθερότητα στις στροφές (πλευρική G), με αυξημένη απόκριση ταχύτητας και ακόμα καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το τιμόνι διαθέτει καλύτερη γραμμικότητα και ακρίβεια από ποτέ, απαιτώντας ελάχιστες διορθώσεις ακόμη και σε ταχύτητες που φτάνουν τα 300 χλμ./ ώρα.

Οι αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες RAIN 20 ιντσών, είναι κατά 100 γραμμάρια ελαφρύτερες και ενσωματώνουν ένα νέο σχεδιασμό εννέα ακτίνων, ενισχύοντας την ακαμψία παρά τη μείωση του βάρους. Το λογότυπο NISMO που έχει εφαρμοστεί με διαμαντοκοπή στο χείλος της κάθε ζάντας, «υπογράφει» με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλειστικό χαρακτήρα τους.

Τα αμορτισέρ Bilstein DampTronic του αυτοκινήτου ρυθμίστηκαν με πολύ προσοχή τόσο στην επαναφορά (20% πιο μαλακά) όσο και στην συμπίεση (5% πιο μαλακά), λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική μείωση του βάρους κατά 30 κιλά.

Κατασκευασμένο σύμφωνα με τη νοοτροπία του kaizen, είναι και το πλαίσιο του αυτοκινήτου. Με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ένας ειδικός τύπος συγκόλλησης μεταξύ των ενώσεων στο σασί και το αμάξωμα, έχει σαν αποτέλεσμα ένα σασί με μεγαλύτερη αντοχή, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια στον χειρισμό, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο πιέζεται σκληρά.

Καμπίνα που αγκαλιάζει τον οδηγό

Εντός της καμπίνας, τα εμπρός καθίσματα της Recaro που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το GT-R NISMO 2020, προσφέρουν ακόμα καλύτερη στήριξη σε οδηγό και συνοδηγό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας δομής τριών επιπέδων στην οποία οι ίνες του άνθρακα γίνονται «σάντουιτς» με το κυρίως εσωτερικό τμήμα, προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος στήριξης από την μέση και πάνω. Η προσθήκη μίας εσωτερικής δομής πλαισίου στο κέλυφος του άνθρακα αύξησε τη στρεπτική ακαμψία των καθισμάτων (κατά περίπου 20%), κάτι πολύ σημαντικό όταν ασκούνται πλευρικές δυνάμεις στις στροφές και κατά την πέδηση. Σημαντικό είναι ότι μετά αυτές τις επεμβάσεις, το βάρος κάθε καθίσματος έχει μειωθεί κατά 1,4 κιλά.

Την καμπίνα του GT-R NISMO 2020, συμπληρώνει ένας μοναδικός συνδυασμός εσωτερικών χρωμάτων με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο σκούρο NISMO σε κόκκινους τόνους. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι από κόκκινο σουέτ, ενώ στο τιμόνι, το ταμπλό και την επένδυση οροφής υπάρχει σκούρο γκρι Alcantara.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Του είπαν πως τα Jeep πάνε παντού και αυτός το πήρε τοις μετρητοίς (Video)

Featured

Πόσο κοστίζει το Τoyota Yaris GR, η παραγωγή του οποίου είναι high tech, στην Ελλάδα; (Video)

Featured

Από πόσα ξεκινά το νέο Hyundai i20;

Featured

Απίστευτο ατύχημα με Nissan Navara που μπήκε ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο (Video)

NissanAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup