Σύνδεση

Opel

Opel: Combo-e Compact Van για επαγγελματίες με οικολογικές ευαισθησίες

Οι διαχειριστές μικρών επιχειρήσεων και οι επαγγελματίες που αναζητούν ένα όχημα μηδενικών ρύπων με ιδιαίτερα αστικό χαρακτήρα θα πρέπει να εξετάσουν την περίπτωση του νέου Opel Combo-e. Εκτός από την κορυφαία αποθηκευτική ικανότητα και το καλύτερο ωφέλιμο φορτίο στην κατηγορία του (έως 4,4 m3 και 800 κιλά αντίστοιχα), το αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές βαν του Γερμανού κατασκευαστή μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού, στην έκδοση crew van.

Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 275 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh (WLTP). Οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης .

Όπως οι εκδόσεις του Combo με θερμικούς κινητήρες που απέσπασαν τον τίτλο 2019 IVOTY (International Van of the Year), το μηδενικών ρύπων συμπαγές βαν προσφέρει λειτουργικότητα, άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από λειτουργίες όπως αναγνώριση κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking).

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια των άλλων χρηστών των δρόμων είναι το Surround Rear Vision, το οποίο βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με δικυκλιστές και πεζούς όταν το όχημα κάνει δεξιά στροφή. Δύο κάμερες διευρύνουν την ορατότητα στο πίσω και πλαϊνό τμήμα του οχήματος.

Επομένως, το Combo-e βαν είναι η ιδανική επιλογή ηλεκτρικού αυτοκινήτου για όσους υποστηρίζουν τη «πράσινη μετακίνηση», όπως για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως σε μητροπολιτικές περιοχές όπου η πρόσβαση σε κέντρα πόλεων επιτρέπεται μόνο σε οχήματα μηδενικών ρύπων.

Το νεότερο μέλος της γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών LCV της Opel διατίθεται σε δύο μήκη. Το Combo-e μήκους 4,40 μέτρων, με μεταξόνιο 2.785 χιλιοστών και ικανότητα μεταφοράς φορτίων 3.090 χιλιοστών, προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 800 κιλών και χώρο φόρτωσης από 3,3 έως 3,8 m3. Επίσης έχει ικανότητα ρυμούλκησης 750 κιλών –η καλύτερη τιμή στην κατηγορία.

Η μεγάλη XL έκδοση των 4.75 μέτρων έχει μεταξόνιο 2.975 χιλιοστών και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 4.4 m3, ενώ μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως 3.440 χιλιοστά. Έξι κρίκοι πρόσδεσης φορτίων στο πάτωμα (και τέσσερις ακόμα προαιρετικοί, τοποθετημένοι σε μεσαίο ύψος) ασφαλίζουν τα πάντα στη θέση τους.

Κυρίαρχο κριτήριο επιλογής του νέου Combo-e για πολλούς επαγγελματίες μπορεί να είναι η μεγάλη απόσταση μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών, που επιτρέπει τη μεταφορά  μιας ευρωπαλέτας (η έκδοση XL μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες, σε σειρά). Φορτία μεγάλου μήκους μπορούν να μεταφέρονται σε όρθια θέση με το προαιρετικό παράθυρο οροφής.

Εκτός από φορτία, το Combo-e μπορεί να μεταφέρει και προσωπικό. Βασισμένο στην έκδοση XL, το crew van χωρά άνετα τέσσερις επιβάτες και τον οδηγό, ενώ φορτία και εξοπλισμός αποθηκεύονται με ασφάλεια πίσω από το διαχωριστικό. Ένα ‘παράθυρο’ στο διαχωριστικό επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Σύστημα ηλεκτροκίνησης: Ιδανικό για αστικά περιβάλλοντα και τον ανοιχτό δρόμο

Με ισχύ 100 kW (136 hp) και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e είναι ιδανικό όχι μόνο για αστικά περιβάλλοντα, αλλά και για διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το Combo-e ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα3, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ ώρα. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.

Η μπαταρία με 216 κυψέλες και 18 modules τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση.

Σε πλήρη ετοιμότητα: Ποικιλία εξοπλισμού και υπηρεσιών για άνετη επαναφόρτιση

Το Combo-e είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για ποικίλες ενεργειακές υποδομές και λύσεις φόρτισης, όπως για επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), ταχυφορτιστή αλλά και σύνδεση σε οικιακή πρίζα με καλώδιο. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με την αγορά και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Και για αναβάθμιση της πρακτικότητας του Combo-e, τα OpelConnect, myOpel app και  η εφαρμογή Free2Move Services, (προϊόν του Ομίλου PSA) προσφέρουν ειδικές λύσεις για ηλεκτρικά οχήματα. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία Charge My Car της εφαρμογής Free2Move παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 220.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση πληρωμής. Το Free2Move app κάνει μία προεπιλογή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών δημόσιας φόρτισης, με βάση την απόσταση του οχήματος από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης του σταθμού και την τρέχουσα τιμή φόρτισης.

Το portfolio του OpelConnect περιλαμβάνει από eCall και κλήσεις για οδική βοήθεια μέχρι πολυάριθμες ακόμα υπηρεσίες, όπως κατάσταση και πληροφορίες οχήματος. Το LIVE Navigation5 παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Ασφάλεια, άνεση και ευκολίες: συστήματα υποστήριξης οδηγού επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό compact van της Opel συνεχίζει την παράδοση του Combo με κινητήρες εσωτερικής καύσης που κατέχει τα ηνία της κατηγορίας στα συστήματα υποστήριξης οδηγού επιπέδου επιβατικών αυτοκινήτων. Μοναδικός στην κατηγορία είναι ένας δείκτης υπερφόρτωσης που λειτουργεί με αισθητήρα και ενημερώνει τον οδηγό, με το πάτημα ένα μπουτόν, για την υπέρβαση του επιτρεπόμενου φορτίου. Μέχρι 20 πρόσθετες τεχνολογίες καθιστούν την οδήγηση, τους ελιγμούς και τις μεταφορές όχι μόνο πιο εύκολες αλλά και πιο άνετες και ασφαλείς.

Για να αποφεύγονται οι δυσάρεστες και δαπανηρές μικροσυγκρούσεις και γρατζουνιές κατά τη διάρκεια ελιγμών με χαμηλές ταχύτητες, το νέο Combo-e διατίθεται προαιρετικά με το Flank Guard που λειτουργεί με αισθητήρα.

Για δύσκολες συνθήκες: Worksite pack και ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης

Οι επαγγελματίες που χρειάζονται πρόσθετη απόσταση από το έδαφος και ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι, μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e με το worksite pack και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Η λίστα συστημάτων υποστήριξης οδηγού του Combo-e, ήδη γνωστή από την επιβατική έκδοση Combo Life, περιλαμβάνει επίσης σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control).

Τα συστήματα infotainment Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro του Combo-e συνοδεύονται από μεγάλη οθόνη αφής 8,0 ιντσών. Και τα δύο προσφέρουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Combo-e αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων το φθινόπωρο, και θα πλαισιώσει το νέο Vivaro-e ως το νεότερο μέλος της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών LCV της Opel. Το επόμενο νέο μοντέλο, το νέο Movano-e, αναμένεται επίσης μέσα στο 2021. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας θα είναι ηλεκτρική μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Opel έχει δεσμευθεί να προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με κάθε σειρά επιβατικού και επαγγελματικού μοντέλου της μέχρι το 2024.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Το ολοκαίνουργιο Hyundai Tucson δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακό

Featured

Δείτε μια μοναδική Ferrari 412 σε έκδοση «αγροτικού»

Featured

Άναψε το λαμπάκι του κινητήρα, άνοιξε το καπό και τρομοκρατήθηκε! (Video)

Featured

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai, στην Ελλάδα από το Μάιο (Video)

Featured

Video-δοκιμή: Citroen C4 C-CrossAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup