Σύνδεση

Volkswagen

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ: ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗ VW ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μήνυση κατατέθηκε στο Σάο Πάολο σε βάρος…

Μήνυση κατατέθηκε στο Σάο Πάολο σε βάρος της Volkswagen από πρώην εργαζόμενους και ακτιβιστές, που κατηγορούν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι επέτρεψε τα βασανιστήρια και τις διώξεις αντιφρονούντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία.

Η μήνυση κατατίθεται ενώ ο όμιλος VW βρίσκεται αντιμέτωπος με το τεράστιο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, έχοντας παραδεχτεί ότι 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του σε όλο τον κόσμο με κινητήρες πετρελαίου είναι, όπως γράψαμε, εξοπλισμένα με λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους στις ΗΠΑ.

Στη Βραζιλία, η μήνυση που κατατέθηκε από το «Φόρουμ εργαζομένων για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αποκατάσταση», με την υποστήριξη συνδικάτων, δικηγόρων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985).

VW-AND-JUNTA-DO-BRASIL-2

«Η Volkswagen δεν ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε εμπλακεί αλλά είχε διαχειριστικό ρόλο στο Σάο Πάολο και μάλιστα συντόνιζε τις άλλες εταιρείες», εξήγησε ο Σεμπάστιαν Νέτο, ένας από τους επικεφαλής του Φόρουμ. Και συνεχίζει: «Τα έγγραφα που έχουμε σε βάρος της είναι καταστροφικά, με την έννοια ότι η Volkswagen επέτρεψε την ύπαρξη αστυνομικού κράτους εντός της εταιρείας και συλλήψεις κατευθείαν από τις θέσεις εργασίας».

Δημήτρης Δοντάς

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Honda Dream Offers για το ZR-V

Honda

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi