Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kάθετη πτώση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το Μάρτιο, λόγω κορονοϊού

Όπως ήταν φυσικό, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για την πανδημία του COVID-19, η ελληνική αγορά παρουσίασε σημαντική πτώση μέσα στον Μάρτιο, η οποία ήταν σαφώς πιο έντονη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑΑ ταξινομήθηκαν 3.744 οχήματα, 5.744 λιγότερα από τον περσινό μήνα (9.518 ταξινομήσεις), μία πτώση που 60,7%.

Για το πρώτο τρίμηνο η πτώση που καταγράφεται είναι 18,6%, με 21.391 αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα νούμερα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά και μάλλον θα γίνουν ακόμα χειρότερα μέσα στον Απρίλιο.

Μοναδικό φως στον ορίζοντα η άρση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας που αν έρθει μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξαναδώσει ώθηση στην αγορά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια περίπτωση να πιαστούν οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Τα SEAT Ibiza & Arona 2026 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Featured

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured

Nissan: Η 6η γενιά του Micra περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Nissan