Σύνδεση

Featured

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ TIANJIN ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εικόνες που βλέπουμε από το κινέζικο λιμάνι Tianjin, που έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους και είναι το πιο σημαντικό ανατολικά του Πεκίνου, είναι αντίστοιχες ενός ολοκαυτώματος ή μιας βιβλικής καταστροφής.

TIANJIN-EXPLOSION-2

Διαλυμένα κτίρια, εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί από αυτούς ιδιαίτερα σοβαρά και δυστυχώς δεκάδες νεκροί είναι το αποτέλεσμα ισχυρότατων εκρήξεων που ξεκίνησαν από το χώρο αποθήκευσης επικίνδυνων προϊόντων μιας εταιρείας logistics με έδρα το λιμάνι. Η φωτιά μεταδόθηκε και σε άλλες αποθήκες, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί με επικίνδυνα αέρια, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις διάσωσης να είναι αναγκασμένες να φορούν προστατευτικές στολές.

TIANJIN-EXPLOSION-3

Στο χώρο του λιμανιού υπήρχαν φυσικά και άλλες εταιρείες logistics, μερικές από τις οποίες διακινούσαν και αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλές χιλιάδες οχήματα. Από τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα η VW μετρά τουλάχιστον 2.700 κατεστραμμένα αυτοκίνητα, η Renault 1.500, οι Kia και Hyundai 4.000, ενώ έπεται και συνέχεια.

TIANJIN-EXPLOSION-4

Οι κινεζικές αρχές διενεργούν ανακρίσεις και δηλώνουν πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, την ίδια στιγμή που νέες εκρήξεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi

Dacia: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Dacia

Αυτή η Ferrari 512 BBi είναι ένα θηρίο των ‘80s

Featured

Η καινούργια σειρά 1 της BMW δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική

BMW