Σύνδεση

Featured

Η PORSCHE 928 H50 CONCEPT ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ PANAMERA

H Panamera ειίναι η πρώτη λιμουζίνα παραγωγής της Porsche, αλλά αυτό πο ξέρουν ελάχιστοι είναι πως είχε ένα μακρινό πρόγονο: Πριν από 30 ακριβώς χρόνια, το 1987, η γερμανική εταιρεία είχε παρουσιάσει την 928 Η50 Concept, μια επιμηκυμένη εκδοχή του Gran Turismo της, της 928, που είχε αρχικά σχεδιαστεί να αντικαταστήσει την 911 και φέτος συμπληρώνει τα 40 του χρόνια.

Το σημαντικό με το Η50 Concept, που φυσικά διατηρεί το χαρακτηριστικό όσο και κλασικό πλέον σχήμα της 928, είναι ότι έχει δύο επιπλέον πόρτες, το σύνολο 5 που το καθιστούν την πρώτη απόπειρα της Porsche για ένα 5θυρο μοντέλο -η αντίστοιχη 911 που είχε προηγηθεί ήταν τετράθυρη.

Ο κινητήρας του H50 ήταν ο V8 των 5,2 λίτρων που αποδίδει για την περίσταση 330 ίππους, αντί για τους 341 της αντίστοιχης κλασικής έκδοσης της 928.

Στην πορεία η Porsche έκρυψε τις δύο παραλλαγές του H50 Concept στα υπόγειά της, για να τις εμφανίσει και πάλι, για λίγο πριν από 25 χρόνια, στο Pebble Beach του 2012.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peugeot E-208 GTi: Η επιστροφή του θρύλου στην ηλεκτρική εποχή

Featured

Alfa Romeo: Στην Ελλάδα η Junior Intensa – Πόσο κοστίζει

Alfa Romeo

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured

Τα έκαναν… μαντάρα με τα ονόματα των ηλεκτρικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ