Σύνδεση

Mercedes-Benz

MERCEDES: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Η Mercedes όπως φαίνεται θέλει να φτάσει μια ώρα αρχύτερα στην ηλεκτροκίνηση και έτσι η μητρική της Daimler ανακοίνωσε την επίσπευση του πλάνου των 10 καινούργιων ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το 2022 και όχι μέχρι το 2025, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό η εταιρεία θα επενδύσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το χρονικό ορόσημο είναι το 2019, όπου και θα ενεργοποιηθεί η EQ, η θυγατρική που θα ασχολείται αποκλειστικά με την ηλεκτροκίνηση και θα ξεκινήσει με ένα SUV, που θα έχει πολλά κοινά με το EQ Concept, το πρωτότυπο της μάρκας που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Παρίσι.

Φυσικά, η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και η ηλεκτρική τεχνολογία δεν είναι τόσο ώριμη ώστε να σταθεί μόνη της. Ο χρόνος όμως είναι με το μέρος της, ενώ σίγουρα στη μετάβαση θα βοηθήσουν και υβριδικές προτάσεις, που συνδυάζουν στοιχειά και από τους 2 κόσμους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Dieter Zetsche, Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου, «Είναι απαραίτητο να επενδύουμε στο ένα πράγμα, χωρίς να σταματάμε με το άλλο. Γι αυτό ακριβώς ενισχύουμε και τα δύο, τόσο το παλιό, όσο και το καινούριο».

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peugeot E-208 GTi: Η επιστροφή του θρύλου στην ηλεκτρική εποχή

Featured

Alfa Romeo: Στην Ελλάδα η Junior Intensa – Πόσο κοστίζει

Alfa Romeo

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured

Τα έκαναν… μαντάρα με τα ονόματα των ηλεκτρικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ