Σύνδεση

Apple

H Hyundai θα κατασκευάζει το αυτοκίνητο της Apple;

Οι μετοχές της Hyundai έκαναν άλμα σχεδόν 20%, για την ακρίβεια 19,42% έπειτα από δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης πως ο κορεάτικος όμιλος συμφώνησε με την Apple για την κατασκευή του ηλεκτρικού αλλά και αυτόνομου αυτοκινήτου της τελευταίας. Με προοπτική η επίσημη πρεμιέρα του να γίνει μετά το 2025, ενώ η συνεργασία θα περιλαμβάνει τόσο την εξέλιξη μπαταριών όσο και αυτόνομης τεχνολογίας.

Η Hyundai τοποθετήθηκε μετά το δημοσίευμα λέγοντας πως «βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες» αναφορικά με ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να κατονομάσει την Apple. Για την οποία στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί πως βρισκόταν σε συνομιλίες με τη BMW, οι οποίες τελικά ναυάγησαν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως ισχύει γενικά το «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», ενώ η μη αναφορά του ονόματος της Apple έχει ίσως να κάνει και με την κρυψίνοια που χαρακτηρίζει την αμερικάνικη εταιρεία σε σχέση με τα νέα της προϊόντα.  

Γεγονός είναι πάντως πως η Hyundai έχει ήδη ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία στην ηλεκτροκίνηση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και πως οι πιο σημαντικοί κατασκευαστές μπαταριών έχουν την έδρα τους στη Νότιο Κορέα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi