Η Jaguar προσδιόρισε το χρόνο και τον τόπο της επίσημης πρεμιέρας του πρώτου SUV στην ιστορία της και αναμενόμενο θα είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ήδη η F-Pace βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών της και στους γερμανικούς δρόμους εντοπίστηκε μια εκδοχή του με τον V6 των 3.000 κυβικών με διπλές απολήξεις και κόκκινες δαγκάνες στα δισκόφρενα.
Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο V8 των 5.000 κυβικών που θα συνδυάζεται με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις βασικές εκδόσεις με τους νέους τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου της σειράς Ingenium.
Σχεδιαστικά, το F–Pace αναμένεται να υιοθετεί τις γραμμές του C–X17 που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη πριν από δύο χρόνια, ενώ το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 4,80. Μια πετυχημένη προσέγγιση για το πρώτο SUV της Jaguar στην 80χρονη πορεία της μας δίνει ο μετρ του photoshop Theophilus Chin.
Γιάννης Σκουφής
