Σύνδεση

Featured

Το φτηνό ηλεκτρικό SUV Hyundai Casper έρχεται στην Ευρώπη

Η ανάγκη για πραγματικά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα είναι μεγάλη και έτσι η Hyundai, προκειμένου να δηλώσει το παρόν στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και να ανταγωνιστεί τις Renault, τη Stellantis και τη Volkswagen, καθώς και τα αντίστοιχα κινέζικα των MG, BYD και SAIC, σκοπεύει να παρουσιάσει ένα μικρό, φουλ ηλεκτρικό SUV.

To SUV αυτό θα είναι μια ηλεκτρική εκδοχή του Casper που πωλείται ήδη με κινητήρες βενζίνης στη Νότια Κορέα και με βάση τις πρώτες πληροφορίες η παρουσίασή του θα γίνει κάπου το καλοκαίρι. Όσο για τις πρώτες παραδόσεις προβλέπονται να γίνουν προς το τέλος του έτους.

Η βάση του Casper είναι το πλαίσιο του i10 που θα έχει υποστεί μετατροπές και θα έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο προκειμένου να είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων.

Επίσης προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά η τιμή του -το χαμηλά είναι γύρω στις 20.000 ευρώ και άρα άμεσα ανταγωνιστικά με το Dacia Spring και το αναμενόμενο Citroen e-C3- η μπαταρία του θα είναι LFP (φωσφορικού άλατος σιδήρου) και θα εξασφαλίζει αυτονομία μεταξύ 200 και 300 χιλιομέτρων.   

Tο Casper EV θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της Hyundai να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης με ηλεκτρικά μοντέλα αν όχι σε όλες στις περισσότερες από τις δημοφιλείς κατηγορίες.   

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured