Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε Αμερική και Καναδά

Αντιμετωπίζοντας ήδη σημαντικά προβλήματα ως εταιρία και ως κλάδος (λόγω των νέων μορφών εναλλακτικής μετακίνησης και του car sharing) η Hertz ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο άρθρο 11, κάτι που σημαίνει ότι κηρύσσει και επίσημα πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Προς το παρόν πάντως η όλη διαδικασία αφορά μόνο τα τμήματα της Hertz στην Αμερική και τον Καναδά και δεν έχει να κάνει με τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ευρώπη ή σε άλλα μέρη του κόσμου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δηλώνουν ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την ασφάλεια των εργαζόμενων και των πελατών τους στο μέγιστο βαθμό, όμως η μείωση της επιβατικής κίνησης τους υποχρεώνει να προχωρήσουν στην υπαγωγή στο άρθρο 11.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί προστατευμένη όμως από τις απαιτήσεις των πιστωτών της. Η εταιρία που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν έναν αιώνα με μερικά Ford Model T έφθασε μέσα στον Απρίλιο που μας πέρασε να απολύσει 20.000 εργαζόμενους, δηλαδή πάνω από το 26% του παγκόσμιου δυναμικού της. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η μόνη από τις μεγάλες εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που θα μπει σε αυτή την δύσκολη και επίπονη διαδικασία σημαντικής αναδιάρθρωσης των εργασιών της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οδηγούμε το νέο Kia EV3 στην Πορτογαλία

Featured

Νέο Suzuki S-CROSS: Το υβριδικό αυτοκίνητο που τα έχει όλα και συμφέρει

Featured

Το νέο Hyundai Inster στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi Q5 έγινε και Sportback

Audi