Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ford ετοιμάζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

Σε μία προσπάθεια να παραμείνει ενεργή στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, η Ford ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εγκατάσταση ενός συστήματος επιπέδου 3 μέχρι το 2026.

Σε αντίθεση με τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης επιπέδου 2 που απαιτούν την παρουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι ώστε να αναλάβει τον έλεγχο, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 επιτρέπει στον οδηγό να αποσπάσει την προσοχή του από τον δρόμο και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Μέχρι στιγμής μόνο η Mercedes έχει πιστοποιημένο τέτοιο αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3, με την Tesla να κάνει τις δικές της προσπάθειες, χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά επιπέδου 3.

Το σύστημα Drive Pilot της Mercedes λειτουργεί αναλαμβάνοντας την οδήγηση του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτό γίνεται όμως σε πολύ συγκεκριμένους αυτοκινητόδρομους, και υπό αυστηρές προϋποθέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον καιρό, την κυκλοφορία των οχημάτων και άλλα.

Η Ford θέλει το δικό της σύστημα BlueCruise να παρουσιάζει καλύτερα χαρακτηριστικά και να λειτουργεί έως τα 120 χλμ/ώρα, πάλι όμως με τις ίδιες δεσμεύσεις όσον αφορά τον περιορισμό των δρόμων στους οποίους μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Η Ford υπολογίζει να το έχει έτοιμο για τα αυτοκίνητά της μέχρι το 2026, προσβλέποντας ότι αυτό θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική πηγή εσόδων από τις συνδρομές των οδηγών που θα το αποκτήσουν.

Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει αρκετός δρόμος σε εξέλιξη αλλά και προσπάθειες για τελική έγκριση του συστήματος, καθώς στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες για την αποτελεσματικότητα του συστήματος, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί ακόμα ότι το BlueCruise ευθύνεται για ατυχήματα που έχουν εμπλακεί οχήματα της Ford.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz