Η Βρετανική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ανακοινώσει την τελική της απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει η απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων στην χώρα.
Η αρχική απόφαση ήταν το 2040, όμως πριν λίγους μήνες το χρονικό όριο αυτό μετατέθηκε στο 2035. Τώρα ο Boris Johnson θέλει να κόψει άλλα πέντε χρόνια, και η εκκίνηση της απαγόρευσης να γίνει το 2030.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να φέρει την χώρα πιο κοντά στην επιδίωξή της για μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050.
Η απόφαση αυτή έρχεται να συνδυαστεί με μία αντίστοιχη της Ιρλανδίας, που πιέζει τις εταιρίες να επενδύσουν περισσότερο στα ηλεκτρικά. Θέμα έχουν και τα υβριδικά, τα οποία θα μπορούν να είναι διαθέσιμα στην Βρετανία μέχρι το 2035.
Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την δημιουργία υποδομών φόρτισης σε όλη την χώρα. Πάντως η αλλαγή θα είναι δραματική, καθώς τα συμβατικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 73,6% των πωλήσεων φέτος, και τα ηλεκτρικά μόλις το 5,5%.
Όμως και οι εταιρίες δεν βρίσκουν ρεαλιστικό όλο αυτό το πλάνο, με την Honda να δηλώνει ότι ακόμα και 15 χρόνια να είναι το διάστημα της μετάβασης, και αυτό λίγο είναι.
