Σύνδεση

BMW

H ΒΜW ανακαλεί plug-in υβριδικά λόγω κινδύνου φωτιάς

Σε μία ευρεία ανάκληση plug in υβριδικών μοντέλων της θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα η BMW καθώς παρατηρήθηκε ότι μία αστοχία στις μπαταρίες μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Το πρόβλημα αφορά μοντέλα της σειράς 3, 5 και 7, στα SUV X1, X2, X3 και X5, καθώς και στο Mini Countryman PHEV. Πρακτικά αυτό αφορά όλα τα υβριδικά που κατασκευάστηκαν από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 18 Σεπτεβρίου του 2020, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 26.700 πελάτες.

Το πρόβλημα που εντόπισαν οι μηχανικοί της εταιρίας δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της παραγωγής της μπαταρίας όπου υπήρχε το ενδεχόμενο να έχουν εισχωρήσει ξένα σωματίδια. Ως αποτέλεσμα αυτού οι μπαταρίες της σουηδικής Northvolt παρουσιάζουν το ενδεχόμενο να αναφλεγούν όταν φορτιστούν πλήρως.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ανάκληση υβριδικών η BMW αφού προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και η i8. Αλλά και άλλες εταιρίες όπως η Ford με το Kuga PHEV είχαν τέτοια ζητήματα, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά στο κοινό για το πόσο έτοιμα είναι αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα ως τεχνολογία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γιατί η Mercedes κάνει στροφή 180 μοιρών;

Mercedes-Benz

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio παίρνουν παράταση ζωής  

Alfa Romeo

Το Honda Prelude επιστρέφει μετά από ¼ του αιώνα στην Ευρώπη

Featured

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi