H Ford ανακοίνωσε επίσημα πως το καινούργιο Focus RS, που θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2016, θα έχει τελικά 350 άλογα, που θα αποδίδονται από τον 2.3 EcoBoost του. Τα οποία θα καταλήγουν σε όλους τους τροχούς του.
Μέχρι πρότινος ως ιπποδύναμη του Focus RS αναφέρονταν τα 320 άλογα, αλλά τελική η Ford έβαλε και άλλα 30 επιπλέον, ενώ η μέγιστη ροπή του είναι 440 Nm από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ. Τα οποία γίνονται 470 με φουλ επιτάχυνση και την ενεργοποίηση του οverboost.
Για το Focus RS η Ford μένει ακόμα να ανακοινώσει τις τιμές των επιδόσεών του καθώς και τις τιμές πώλησής του, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά 12 μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Όσο γις του άμεσους αντιπάλους του σημειώστε μεταξύ άλλων το νέο Honda Type-R και το Audi RS3.
Γιάννης Σκουφής
