Σύνδεση

Featured

Eπιστροφή του Alonso στις νίκες μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια! (Video)

Xρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια για να ανέβει ξανά ο Fernando Alonso στο κορυφαίο σκαλι του βάθρου, και αυτό έγινε το Σάββατο στον 6ωρο αγώνα στο Spa, στα πλαίσια του πρωταθλήματος WEC.

O οδηγός του νούμερο 8 υβιδικού Toyota TS050 (μαζί με τους Sebastien Buemi και Κazuki Nakajima) τερμάτισαν τελικά πρώτου με ελάχιστη διαφορά, μόλις 1,44 δευτερόλεπτα, μπροστά από την δεύτερη συμμετοχή της Toyota με ίδιο αυτοκίνητο.

Για τον Ισπανό είναι η πρώτη του νίκη σε επίσημο αγώνα κάθε μορφής εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, μετά από την τελευταία του νίκη στο Γκραν Πρι της Ισπανίας το 2013!

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση βρέθηκαν δύο πρωτότυπα R-13 Gibsons, φτιαγμένα από την Οreca, όντας τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του αγώνα που δεν έχουν υβριδικό σύστημα (όπως τα Toyota). Στη κατηγορία LMP2 κέρδισαν οι Rusinov/Vergne/Pizzitola με Oreca 07, στην LMGTE Pro τη νίκη πήρε ένα Ford GT με οδηγικό team τους Mucke/Pla/Johnson ενώ στην LMGTE-Am κυριάρχησε μία Aston Martin Vantage με τους Paul Dalla Lana, Pedro Lamy και Mathias Lauda.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος WEC το θρυλικό Le Mans, όπου παρά την απουσία μεγάλων ονομάτων και μόνο την Toyota να στηρίζει τον θεσμό, παραμένει μία από τις κορυφώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσα στη χρονιά.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo