Σύνδεση

Featured

Δείτε το Ford GT 40 που κέρδισε το Le Mans το 1966 (Video)

Η μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Ferrari και Ford στην δεκαετία του 1960 έχει μείνει στην ιστορία η οποία μάλιστα έχει γίνει και ταινία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στην εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο “Κόντρα σε όλα”.

Η κόντρα των δύο εταιριών έχει μείνει στην ιστορία, με τελικό νικητή την Ford η οποία ξεκινώντας από το πουθενά, ήρθε και κατέκτησε σημαντικές νίκες επί ευρωπαϊκού εδάφους, με πρώτο το LeMans του 1966, κατατροπώνοντας τις Ferrari.

To αυτοκίνητο εκείνης της νίκης είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video, με το σασί να έχει τον κωδικό P/1046. Mετά τη νίκη στον αγώνα του 1966 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως τις ημέρες μας πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες. Ο τελευταίος στην σειρά ήταν ο Rob Kauffman της εταιρίας RK Motors ο οποίος αφιέρωσε πάνω από 4.000 εργατοώρες και πολλά χρήματα για να το ξαναφέρει στην ορίτζιναλ κατάσταση.

Από τότε το σπάνιο αυτό δείγμα αυτοκινητικής ιστορίας χρησιμοποιείται σε αγώνες επίδειξης, ενώ την περασμένη εβδομάδα παρκάρισε στο red carpet της πρεμιέρας της ταινίας στο Los Angeles πίσω από τους πρωταγωνιστές και τους celebrities που παραβρέθηκαν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo