Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

KOYBA: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1959 Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Όσοι έχουν πάει στην Κούβα μένουν έκπληκτοι…

Όσοι έχουν πάει στην Κούβα μένουν έκπληκτοι από το πλήθος παλιών, κυρίως αμερικάνικων μοντέλων, που κυκλοφορούν. Κι όταν λέμε παλιών εννοούμε παλιών, κατασκευής πριν το 1959, που διατηρούνται στην κυκλοφορία με τις πάμπολλες πατέντες και μεταμοσχεύσεις των κουβανών μηχανικών.

Η εικόνα και η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της απαγόρευσης της εισαγωγής και της εμπορίας καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα- νησί, που επιβλήθηκε μετά την επανάσταση το 1959 και εξακολουθούσε να ισχύει μέχρι πριν από λίγες μέρες. Από τα τέλη του 2011, στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που σιγά σιγά υλοποιεί η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, αδερφού του εμβληματικού Φιντέλ, επιτρεπόταν η εμπορία παλιών αυτοκινήτων, αυτών που υπήρχαν δηλαδή πριν από το 1959, από ιδιώτες, ενώ στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο που θα ισχύει για τα καινούργια.

Φυσικά η επικείμενη αλλαγή θα αλλοιώσει την όμορφη εικόνα με τα παλιά μοντέλα που υπάρχει σήμερα, αν και έξυπνο από πλευράς των Κουβανών θα ήταν να πάρουν κάποια μέτρα προκειμένου να διατηρηθεί.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η Alfa Romeo Junior τώρα πιο προσιτή

Alfa Romeo

Τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Citroen

Σύννεφα στον «γάμο» Honda-Nissan και στο βάθος η Renault

Honda

Η πρώτη μέρα του Lewis Hamilton στη Ferrari

F1