Σύνδεση

Featured

VOLVO IRON KNIGHT: ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ 2.400 ΑΛΟΓΑ

Το 2011 το υβριδικό φορτηγό Volvo Mean Green, με συνδυαστική ισχύ 2.100 ίππων (1.800 από έναν diesel και 300 από έναν ηλεκτροκινητήρα) πέτυχε ρεκόρ ταχύτητας στα 500 και 1.000 μέτρα αντίστοιχα, με 115,4 και 152,2 χλμ./ ώρα.

Αυτά τα ρεκόρ λοιπόν θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο η Volvo Trucks και για το σκοπό αυτό προετοίμασε να ειδικό αγωνιστικό φορτηγό που βασίζεται στη σειρά FH και το οποίο ονομάζει Iron Knight.

Ο κινητήρας του Iron Knight είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά των 12,8 λίτρων της μάρκας με τον κωδικό D13. Ο οποίος με τη βοήθεια υδρόψυκτων εναλλακτών και 4 turbo αποδίδει 2.400 άλογα και 6.000 Nm, που μέσω ενός ενισχυμένου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη καταλήγουν στους πίσω τροχούς.

Παράλληλα οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρείας διαμόρφωσαν κατάλληλα αεροδυναμικά την καμπίνα, ενώ έκοψαν κιλά από όπου μπορούσαν. Έτσι το τελικό βάρος είναι μόλις 4,5 τόνοι, που αντιστοιχούν σε μια αναλογία 1,875 κιλών ανά ίππο, τιμή ανάλογη με αυτή της Porsche 918 Spyder.

Η προσπάθεια επίτευξης των ρεκόρ με το Volvo Iron Knight θα γίνει σε λίγες μέρες, στις 24 Αυγούστου.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz