Σύνδεση

Alfa Romeo

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ALFA ROMEO GIULIA GTA

Το 1965 η Autodelta είχε ξεκινήσει την παραγωγή των ειδικών και πανάλαφρων εκδόσεων Giulia GTA. Η πρώτη φουρνιά είχε κινητήρα 1.600 κυβικών, με τις εκδόσεις για αγώνες να είναι οι Corsa spec και για το δρόμο οι Stradale spec. To 1968 η κατηγορία άρχισε να κατεβαίνει στα 1.300 κυβικά και έτσι η Autodelta έφτιαξε με την GTA Junior μια ανάλογη έκδοση, που στην εκδοχή Corsa απέδιδε 170 άλογα, χάρη και σε ένα περίπλοκο σύστημα ψεκασμού. 

Η αντίστοιχη Stradale είχε διπλά διπλά καρμπυρατέρ και 110 άλογα, όπως αυτή της φωτογραφιών μας, που έχει κατασκευαστεί το 1975. Η συγκεκριμένη Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior Stradale, όπως είναι η πλήρης ονομασία της και με τον αριθμό πλαισίου 776131, έχει 64.000 χλμ. στο κοντέρ της, είναι 1 από τις 7 GTA της τελευταίας φουρνιάς που είχαν την υπογραφή της Autodelta, καθώς και 1 από τις 193 αυθεντικές Junior Stradale. Αναμένεται να πιάσει από 150 έως 200 χιλιάδες δολάρια στη δημοπρασία της Bonhams που θα γίνει στις 5 Ιουνίου στο Greenwich Concours d’ Elegance.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz