Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TO ARASH AF-8 ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΕ FERRARI, LAMBORGHINI, MCLAREN…

H start up εταιρεία Arash παρουσίασε στη Γενεύη εκτός από το εξωπραγματικό AF-10 των 2.000+ ίππων για το οποίο γράψαμε πριν από μερικές μέρες, και το «βασικό» AF-8 Cassini.

Πριν από 2 χρόνια είχαμε αναφερθεί και πάλι στο AF8, και πλέον φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μια εκ νέου παρουσίασή του, ότι αυτό και αν σημαίνει. Ο κινητήρας του Arash AF-8 είναι ο ατμοσφαιρικός V8 των 7.000 κυβικών της προηγούμενης Corvette, ο οποίος αποδίδει 557 ίππους και 640 Nm, που έχουν να μετακινήσουν μόλις 1.200 κιλά. Έτσι το 0-100 έρχεται σε μόλις 3,5 δεύτερα, γεγονός που αριθμητικά και μόνο το τοποθετεί στο κλαμπ των Ferrari, Lamborghini, McLaren κ.λπ.

Arash-AF-8-1A

Ενδιαφέρον είναι πως αν οι επιβάτες του AF-8 θέλουν να πάρουν κάποια πραγματάκια μαζί τους θα πρέπει να τα χωρέσουν όλα στα μόλις 42 λίτρα -όσο ένα μεγάλο σακίδιο δηλαδή- που υπάρχουν για το σκοπό αυτό κάτω από το εμπρός καπό του. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του περιλαμβάνεται τόσο η εξάτμιση από τιτάνιο όσο και το ρεζερβουάρ των 70 λίτρων από αλουμίνιο, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τόσο κλιματισμό όσο και σύστημα infotainment.

Όσο για την τιμή του Arash AF-8 υπολογίστε γύρω στις 200.000 ευρώ (165.000 λίρες Αγγλίας) για κάθε ένα από τα 36 συνολικά αντίτυπα του που θα κατασκευαστούν.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured