Σύνδεση

BMW

Η ΝΕΑ BMW i5 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 3ΑΡΑ

Παρόλο που οι ιθύνοντες της BMW τοποθετούσαν ένα νέο μοντέλο της υπο-μάρκας «i» μετά το 2020, εν τούτοις τα πάντα δείχνουν πως το 2019 θα εμφανιστεί η καινούργια i5. Η οποία θα είναι τετράθυρη και τετραθέσια θα έχει μεγαλύτερους χώρους από τη σειρά 3, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις.

Η μία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός με απόδοση 101 kW (137 ίππων) και έναν 168 kW (225 ίππων) πίσω, τοποθετημένο μεταξύ των τροχών. Η δεύτερη θα είναι plug-in υβριδική και, όπως φαίνεται, θα διαθέτει έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με απόδοσης 205 kW (275 ίππων), σε συνεργασία με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, 3 ή 4 κυλίνδρων, που θα βρίσκεται μπροστά. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, ενώ οι μηχανικοί έχουν ως στόχο το βάρος τους να μην ξεπεράσουν τα 1.564 κιλά. Έτσι, θεωρείται δεδομένη η χρήση ελαφρών υλικών και ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Με την i5 η BMW θέλει να ανταγωνιστεί και την Tesla, που θα δηλώνει τότε παρόν τόσο με το Model S όσο και με το μικρότερο μοντέλο που ετοιμάζει.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured