Σύνδεση

Featured

TUSHEK TS600: ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 680 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ 0-100 ΣΕ 2,9

Το Tushek TS600 δεν έχει μόνο εξωτικό όνομα, έχει και εξωτική καταγωγή, μιας και τα αυτοκίνητα από την Αυστρία δεν είναι ακριβώς πολλά –για να είμαστε ειλικρινείς μόνο το KTM X-Bow θυμόμαστε… Πόσο μάλλον τα super car, στη συνομοταξία των οποίων ανήκει το Tushek TS600, που κατασκευάζεται σε ένα αυστριακό χωριό 1.500 ψυχών από την εταιρεία Tushek & Spigel.

Χαρακτηριστικό του είναι το χαμηλό του βάρος των 1.193 κιλών, που βέβαια βοηθά σημαντικά προκειμένου να έρθει το 0-100 σε μόλις 2,9 δεύτερα και το 0-200 να ολοκληρωθεί σε 7,4 (Bugatti Veyron: 7,0). Κινητήρας του είναι ο V8 των 4.200 κυβικών του Audi R8, ο οποίος για την περίσταση φτάνει τα 680 άλογα και τα 580 Nm, που πέρα από τις εξαιρετικές επιταχύνσεις από στάση εξασφαλίζει μια τελική που ξεπερνά τα 350 χλμ./ ώρα.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Tushek TS600, που θα κατασκευαστεί 33 φορές, είναι τα κεραμικά φρένα που το ακινητοποιούν μέσα σε 4 δευτερόλεπτα από τα 200, καθώς και τα ημι-σλικ λάστιχα που μαζί με τις ζώνες των 4 σημείων και το αφαιρούμενο τιμόνι υπογραμμίζουν (και) τον αγωνιστικό του προσανατολισμό. Μαζί βέβαια με το πολύ ανθρακόνημα, τόσο εκτός όσο και εντός.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured