Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτοξεύονται παγκοσμίως

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών (BEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) οχημάτων αυξήθηκαν κατά 23% τον Οκτώβριο, παρά την πτώση στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Rho Motion, πουλήθηκαν περίπου 1,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, εκ των οποίων 1,3 εκατ. ήταν πλήρως ηλεκτρικά.

Η Κίνα συνεχίζει να ηγείται, με 1,3 εκατ. πωλήσεις και αύξηση 6% σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 36% σε 372.786 μονάδες, με τα PHEV να εμφανίζουν άνοδο 47%.

Ισχυρές επιδόσεις καταγράφουν η Γερμανία (+45%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+31%), η Ιταλία (+45%) και η Ισπανία που σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις της. Αντίθετα, η Γαλλία σημειώνει μικρή πτώση 2%.

Στη Βόρεια Αμερική, η κατάργηση της ομοσπονδιακής φορολογικής επιδότησης $7.500 οδήγησε σε πτώση 41% στις πωλήσεις τον Οκτώβριο.

Οι πωλήσεις της Ford, Hyundai, Kia, Honda και Subaru υποχώρησαν δραματικά σε σχέση με τα προηγούμενα υψηλά.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η Ευρώπη και η Κίνα θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μέχρι το τέλος του έτους, παρά τις σοβαρές δυσκολίες στις ΗΠΑ.

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi

Dacia: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Dacia

Αυτή η Ferrari 512 BBi είναι ένα θηρίο των ‘80s

Featured

Η καινούργια σειρά 1 της BMW δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική

BMW