Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους στα ηλεκτρικά

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εισροή προσιτών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Κινέζοι κατασκευαστές, όπως η BYD και η SAIC, έχουν αποκτήσει ερείσματα στην ευρωπαϊκή αγορά EV αξιοποιώντας το χαμηλότερο εργατικό κόστος και τους τοπικούς προμηθευτές μπαταριών.

Το 2022, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατείχαν μερίδιο 9% της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του προηγούμενου έτους.

Για να καταπολεμήσει αυτή την “εισβολή”, η Renault στοχεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 40% από το 2027 και μετά. Ο οικονομικός διευθυντής της Renault Thierry Pieton τόνισε την ανάγκη μείωσης των εξόδων ανάπτυξης και παραγωγής για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των τιμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo, αναμένει σημαντικά χαμηλότερο κόστος παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, χάρη στη μείωση των δαπανών για πρώτες ύλες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, αναγνωρίζει τον ανταγωνισμό με τις κινεζικές εταιρείες, αναφέροντας το πλεονέκτημα κόστους που διαθέτουν σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.

Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, ο Tavares τονίζει την ανάγκη οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύονται εξαρτήματα από χώρες με χαμηλότερο κόστος και να συνάπτουν συνεργασίες με αποτελεσματικούς προμηθευτές μπαταριών.

Η Stellantis για παράδειγμα σχεδιάζει να κατασκευάσει μια ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Citroen e-C3 σε εργοστάσιο στη Σλοβακία με χαμηλότερο εργατικό κόστος, με στόχο να προσφέρει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα για τη μεσαία τάξη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured