Σύνδεση

Featured

H VW παρουσιάζει την ηλεκτρική λιμουζίνα ID.7 στη CES (Video)

Μπορεί τελικά η VW να παρουσιάζει την πρώτη της ηλεκτρική λιμουζίνα καμουφλαρισμένη στη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας -το καμουφλάζ είναι με 40 στρώσεις και «ψηφιακό»- αλλά στην ουσία είναι έτοιμη.

Και αυτό γιατί πρακτικά δεν υπάρχουν διαφορές από το μοντέλο παραγωγής που θα εμφανιστεί επίσημα το δεύτερο τρίμηνο του έτους και θα είναι μετά το ID.4 το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτρικό της μάρκας. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από την Κίνα, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο τόσο στην Ευρώπη -θα κατασκευάζεται στη Γερμανία- όσο και στις ΗΠΑ.

Το ID.7 βασίζεται στο αναβαθμισμένο πλαίσιο MEB+ και οι μηχανικοί της VW πάντως έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική αλλά και στους χώρους στο εσωτερικό. Τους οποίους ευνοεί φυσικά και το μεταξόνιο των 2,97 μέτρων, ενώ τους συγκρίνουν με αυτούς του Phaeton.

Και μπορεί ο σχεδιασμός του αμαξώματος να μην αποκαλύπτεται ακόμα πλήρως αλλά αυτό γίνεται για τη σχεδίαση του ταμπλό, όπου δεσπόζει η μεγάλη οθόνη των 15,0 ιντσών για το σύστημα infotainment στο κέντρο του.

Η επιλογή αυτή εντάσσεται στη λογική της αναβάθμισης που έχει προαναγγείλει η VW και για την περίπτωση περιλαμβάνει και στάνταρ HUD με στοιχεία εικονικής πραγματικότητας αλλά και φωτιζόμενους συρόμενους διακόπτες αφής.

Σημαντική βελτίωση είναι και η ενσωμάτωση του ελέγχου του συστήματος κλιματισμού στο πρώτο επίπεδο του μενού για μεγαλύτερη ευκολία και πρακτικότητα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και οι έξυπνοι αεραγωγοί (Smart Air Vents) που κατευθύνουν στοχευμένα τη ροή του αέρα, ενώ ο κλιματισμός μπορεί να αναγνωρίσει τον κάθε οδηγό από το κλειδί που χρησιμοποιεί και να ενεργοποιεί αυτόματα τις εκάστοτε ρυθμίσεις.   

Σε ότι αφορά το σύστημα φόρτισης η VW έχει ανακοινώσει μόνο πως η αυτονομία θα φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα, από το οποίο συμπεραίνουμε πως η συγκεκριμένη μπαταρία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή των 77,0 kWh που χρησιμοποιείται έως τώρα. Όσο για τη φόρτιση θα μπορεί να γίνει μέχρι και με 135 kW.

To ID.7 θα είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά που θα παρουσιάσει η VW έως το 2026.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz