Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Κατάρρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων λόγω πολέμου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις των δυτικών χωρών, έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση των πωλήσεων στην Ρωσία. Από τη μια δεν υπάρχουν αυτοκίνητα γιατί πολλές εταιρίες έχουν σταματήσει την παραγωγή τους και από την άλλη οι τιμές τους έχουν ανέβει έως και 40% μέσα στον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις έχουν σημειώσει πτώση 60% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ενώ υπολογίζεται ότι για όλη την χρονιά θα είναι στο μισό σε σχέση με πέρσι, φέρνοντας την αγορά της Ρωσίας στα επίπεδα της Ισπανίας, η οποία όμως έχει το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Η κατάρρευση έρχεται ως συνέπεια της στροφής των καταναλωτών σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει κατά 40% το τελευταίο διάστημα.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την μείωση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ωθεί την κυβέρνηση να βρει τρόπους να ενισχύσει την ντόπια βιομηχανία και παράλληλα να βρει λύσεις με εισαγωγές από Κίνα και Ινδία.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την εγχώρια βιομηχανία, όπως η AvtoVAZ, η οποία αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα με τις προμήθειες και έχει ανεβάσει τις τιμές τρεις φορές μέχρι τώρα μέσα στο 2022. Προκειμένου μάλιστα να δώσει μια λύση η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή ακόμα πιο απλών εκδόσεων των Lada έτσι ώστε να μην έχει ανάγκη από τις προμήθειες από την Δύση σε βασικά εξαρτήματα όπως αερόσακοι ή το ABS.

Με τις τιμές στα ύψη και το ρούβλι σε απαξίωση, οι καταναλωτές στρέφονται σε γειτονικές χώρες που είναι ακόμα ανοιχτές στους Ρώσους για να αγοράσουν αυτοκίνητα, όπως σε πόλεις του Καζακστάν κοντά στα σύνορα.

Η αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ρωσία πάντως ήταν σε διαρκή πτωτική πορεία έχοντας φθάσει πέρσι περίπου στις μισές μονάδες από την κορύφωσή της το 2012.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz