Σύνδεση

BMW

Ανανέωση της Rolls Royce Phantom με τεχνολογία από τη BMW 7

H Phantom, όπως άλλωστε κάθε Rolls Royce, έχει μεγάλο κύκλο ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υποβληθεί σε ανανέωση. Η οποία προγραμματίζεται για του χρόνου και θα είναι σαφώς πιο εκτεταμένη από ένα απλό facelift.

H αλλαγή που θα γίνεται άμεσα αντιληπτή θα είναι η… καινούργια Emily ή Spirt of Ecstasy, που όπως γράψαμε έγινε πλέον πιο αεροδυναμικό. Από κει και πέρα θα αλλάξει ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ μεγαλύτερες, κρίνοντας από το έντονο καμουφλάζ των πρωτοτύπων στο συγκεκριμένο σημείο, θα είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα όλων των ειδών η Phantom θα χρησιμοποιήσει στην τελευταία της εκδοχή ότι πιο εξελιγμένο έχει η BMW. Πιο συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν αυτά της σειράς 7 -και το σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησής της- αλλά και της iX.

H ναυαρχίδα της Rolls Royce θα εξακολουθεί να κινείται από τον V12 των 6.750 κυβικών, που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει τώρα 571 ίππους και 900 Nm. Στην ανανεωμένη έκδοση η απόδοσή του, χάρη στο νέο λογισμικό, αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσής του.

Η τελείως καινούργια Phantom πάντως θα είναι ηλεκτρική, μιας και από το 2030 και μετά η Rolls Royce θα έχει μόνο EVs στη γκάμα της. Την αρχή θα κάνει το κουπέ Spectre, ενώ θα ακολουθήσουν η Cullina, η Ghost και μετά η ναυαρχίδα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured