Σύνδεση

Featured

Πόσα χιλιόμετρα κάνει το χρόνο ο ευρωπαίος οδηγός;

Σε κύριο μέσο μεταφοράς των ευρωπαίων πολιτών αναδεικνύεται το αυτοκίνητο, όπως δημοσιοποιεί έρευνα των ευρωπαίων κατασκευαστών. Συγκεκριμένα πάνω από το 70% των ταξιδιών μας γίνονται με αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για ιδιωτικό αυτοκίνητο, είτε για ταξί.

Πράγματι, τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι η νούμερο ένα πηγή κινητικότητας για τους Ευρωπαίους, καθώς καλύπτουν περίπου 12.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο ετησίως.

Υπενθυμίζεται σήμερα στην ΕΕ κυκλοφορούν 243 εκατομμύρια αυτοκίνητα, η μέση ηλικία των οποίων είναι 11,5 χρόνια. Παράλληλα 9,9 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην ΕΕ το 2020, αριθμός μειωμένος κατά 23,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Από τα αυτοκίνητα αυτά το 24,5% είναι οχήματα εναλλακτικής ισχύος, που συμβάλλουν ώστε οι μέσες εκπομπές CO2 να είναι 108,2 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, μειωμένες κατά 22,4% σε σχέση με το 2010.

Στο μεταξύ, 5.189.538 ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, αξίας άνω των 121 εκατομμυρίων ευρώ, εξήχθησαν παγκοσμίως το 2020.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi