Σύνδεση

Honda

HONDA: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Η Honda ανακοίνωσε σήμερα, 16 Μαίου, την επιστροφή της στην F1 από τη σαιζόν 2015. Μάλιστα η ιαπωνική εταιρεία θα επιστρέψει συνεργαζόμενη, όπως άλλωστε και στο παρελθόν με τη McLaren, ενώ τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη, κατασκευή και παροχή των κινητήρων, των συστημάτων ανάκτησης ενέργειας και λοιπών εξαρτημάτων καθώς και των πλήρη έλεγχο της νέας ομάδας McLaren– Honda.

«Οι καινούργιοι κανονισμοί με τους νέους κινητήρες με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη μας εμπνέουν για περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών μας» δήλωσε ο TakanobuIto, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor. «Η Honda και η McLaren είναι ονόματα συνδεδεμένα με επιτυχίες στην FormulaOne» είπε μεταξύ άλλων ο MartinWhitmarsh, ο CEO της McLaren, ενώ ο Bernie Ecclestone δήλωσε πως «είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω την Honda να επιστρέφει στο πρωτάθλημα».

Η ιστορία της Honda στην F1:

1964 – 1968:

Πλήρη συμμετοχή ως Honda με κινητήρες και σασί.

1983 – 1992:

Συμμετοχή ως προμηθευτής κινητήρων (κατάκτηση πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών για τέσσερις συνεχείς χρονιές, από το 1988 έως 1991)

2000 – 2005:

Συμμετοχή ως προμηθευτής κινητήρων και συμμετοχή στην εξέλιξη του σασι

2006 – 2008:

Πλήρη συμμετοχή ως Honda με κινητήρες και σασί.

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/36/NEWS/HONDA-F1-RETURN{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi

Dacia: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Dacia

Αυτή η Ferrari 512 BBi είναι ένα θηρίο των ‘80s

Featured

Η καινούργια σειρά 1 της BMW δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική

BMW