Σύνδεση

Alfa Romeo

H Alfa Romeo Tonale θα είναι και plug-in υβριδική

Το πιο μικρό SUV της Alfa Romeo, στο οποίο βασίζονται πολλές από τις ελπίδες ανάκαμψεις της μάρκας, έχει καθυστερήσει σημαντικά. Μετά την παρουσίαση του concept στην έκθεση της Γενεύης του 2019 ο προγραμματισμός έκανε λόγο για πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες, αλλά πλέον η νέα ημερομηνία είναι τα μέσα του 2022.

Η βασική αιτία ήταν η διεύρυνση της γκάμας και με plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες είναι οι ίδιες που κινούν και το Jeep Composs. Με το οποίο μοιράζεται και το πλαίσιο, το Small Wide ή SCCS- (Small Common Components and Systems), που έχει ήδη κάποια χρόνια στην πλάτη του, μιας και παρουσιάστηκε το 2005.

Έτσι λοιπόν η Tonale θα κινείται και από τα δύο plug-in υβριδικά σύνολα που αποτελούνται από τετρακύλινδρο βενζίνης των 1.300 κυβικών της πάλαι ποτέ Stellantis και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που θα εξασφαλίζει και την τετρακίνηση. Η συνδυαστική απόδοση και εδώ, όπως και στο Compass, θα είναι είτε 190 είτε 240 ίπποι, με τη ροπή να φτάνει τα 520 Nm.

Από κει και πέρα και σε ότι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση η μάσκα -η κλασική Scudetto- αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τονισμένη και οι προβολείς με μεγαλύτερο ύψος. Επίσης οι εξωτερικοί καθρέφτες θα είναι συμβατικοί, ενώ οι πίσω χειρολαβές δεν θα είναι κρυφές.

Πέρα από αυτές τις κατά βάση λεπτομέρειες του μοντέλου παραγωγής δεν θα διαφέρει από αυτή του πρωτότυπου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hennessey Blackbird: 850 άλογα, αγνή οδηγική εμπειρία – Τιμούλα;

Featured

Η BMW Neue Klasse θα έχει και κάμπριο!  

BMW

Πόσο πουλήθηκε η McLaren F1 GTR του Nick Mason, ντράμερ των Pink Floyd;

Featured

Οι υψηλές θερμοκρασίες βάζουν δύσκολα στα λάστιχα

Continental