Σύνδεση

BMW

Αυτό το πρωτότυπο ήταν ο προπομπός της BMW X6

Πολλές φορές ο ρόλος των πρωτοτύπων δεν αξιολογείται σωστά, μιας και δεν  είναι λίγες οι φορές που θεωρούνται απλά μια επίδειξη των δυνατοτήτων και της φαντασίας των σχεδιαστών.

Στην πράξη όμως δείχνουν πραγματικά τις ισχύουσες τάσεις που μετά από μερικά χρόνια θα δούμε στους δρόμους δίπλα μας και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το ICE της BMW.

Στους κόλπους της γερμανικής εταιρείας υπήρχαν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 σκέψεις για ένα SUV -ο όρος είχε αρχίσει τότε να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του- με χαρακτηριστικά κουπέ. Οι σκέψεις αυτές υλοποιήθηκαν μερικά χρόνια αργότερα, το 2004 συγκεκριμένα, με το πρωτότυπο ICE.

Τα αρχικά σημαίνουν Integrated Concept Engineering, ένδειξη της στενής συνεργασίας μεταξύ μηχανικών και σχεδιαστών της BMW. Πράγματι η σχεδίασή του είχε γίνει από τη BMW-Designworks στο Λος Άντζελες και η κατασκευή του στο Μόναχο, με βάση το πλαίσιο της τότε Χ5 της πρώτης γενιάς.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτέλεσε στην ουσία τον προπομπό της X6. To επόμενο βήμα ήταν ένα ακόμα πρωτότυπο, η X6 Concept το 2008, ενώ λίγους μήνες μετά ακολούθησε το μοντέλο παραγωγής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz