Σύνδεση

Peugeot

Η Peugeot δεν θα πάει τελικά στις ΗΠΑ

Εδώ και αρκετό καιρό η Peugeot ετοιμαζόταν για την μεγάλη επιστροφή στην αγορά των ΗΠΑ μετά από 30 χρόνια απουσίας. Όμως το γκρουπ Stellantis αποφάσισε να ακυρώσει αυτά τα σχέδια, αποφασίζοντας να εστιάσει στις υπάρχουσες μάρκες στην Βόρεια Αμερική.

Η επιστροφή της Peugeot στις ΗΠΑ μετά την αναχώρηση στις αρχές των 90’s ήταν ένα πλάνο που σχεδιαζόταν τα τελευταία χρόνια. Όμως όπως φάνηκε από την μετατόπιση του υπεύθυνου για την μεγάλη επιστροφή της γαλλικής μάρκας Larry Dominique στην Alfa Romeo, το σχέδιο αυτό σταματά.

Ο Dominique ετοίμαζε το comeback για πάνω από τέσσερα χρόνια, δίνοντας έμφαση κυρίως στο να φτιαχτεί ένα σύγχρονο δίκτυο διανομής με πολλές πρωτοποριακές υπηρεσίες. Η όλη υπόθεση είχε ξεκινήσει μέσα στο 2016, δίνοντας στο πλάνο διορία 10 ετών μέχρι να επιστρέψουν τα γαλλικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Στα αρχικά στάδια αυτής της προσπάθειας υπήρξε παροχή αυτοκινήτων της Peugeot προς ενοικίασε μέσω της εταιρίας Free2Move.

To τότε αφεντικό της Peugeot και νυν διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, είχε ως στόχο την εξάπλωση της Peugeot και στις ΗΠΑ έτσι ώστε να μην εξαρτιέται τόσο πολύ από την αγορά της Ευρώπης. Αυτό θα γινόταν αρχικά με το 508, όμως η εμφάνιση στο προσκήνιο της Stellantis άλλαξε τα πλάνα, και πλέον η κάθε μάρκα έχει την δική της ξεχωριστή θέση και την εξειδίκευση σε συγκεκριμένες αγορές.

Έτσι πλέον οι μάρκες όπως Jeep και RAM θα έχουν πιο έντονο προσανατολισμό προς τις ΗΠΑ, ενώ ανοίγεται και ένα νέο πεδίο για την Alfa Romeo με σημαντικές προοπτικές στην αγορά αυτή. Μάλιστα η ιταλική φίρμα σημείωσε άνοδο των πωλήσεων κατά 1,6% στις ΗΠΑ σε μία αγορά η οποία είχε πτωτική πορεία, ενώ η είσοδος των δύο νέων πιο προσιτών crossover είναι σίγουρο ότι θα φέρει πολλά χαμόγελα στους φίλους της ιστορικής εταιρίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz