Σύνδεση

Opel

OPEL: ΕΠΕΝΔΥΣΗ 4 ΔΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ DIESEL 1.600

Τέσσερα δις θα επενδύσει η GM στην Opel στα πλαίσια του προγράμματος DRIVE!2022, αποδεικνύοντας αφενός ότι η αμερικάνικη πολυεθνική δεν σκοπεύει, παρά τις φήμες που είχαν ακουστεί, να μην έχει αυτόνομη παρουσία στην Ευρώπη και αφετέρου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει big business.

Πολύ big μάλιστα, ενώ το πρόγραμμα DRIVE!2022 περιλαμβάνει την παρουσίαση μέχρι το 2016 23(!) νέων μοντέλων αλλά και 13 καινούργιων κινητήρων. Μεταξύ αυτών και ο νέος diesel των 1.600 κυβικών που θα αντικαταστήσει άμεσα τον 1.7 CDTΙ και σε σχέση με αυτόν θα είναι εμφανώς πιο πολιτισμένος και ήσυχος. Θα είναι διαθέσιμος σε δύο επίπεδα απόδοσης, με 136 και 160 ίππους. Η ροπή της βασικής του έκδοσης θα φτάνει τα 320 Nm στις 2.200 σ.α.λ. -σχετικά ψηλά για κινητήρα πετρελαίου δηλαδή- ενώ η μέση κατανάλωσή του σε συνδυασμό με το βαρύ αμάξωμα του Zafira π.χ. θα είναι τα πολύ καλά 4,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Το πιο σημαντικό στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Opel πάντως είναι ότι προβλέπει την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία στα μέσα αυτής της δεκαετίας. Για να πιάσει τόπο και η επένδυση των 4 δις.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hennessey Blackbird: 850 άλογα, αγνή οδηγική εμπειρία – Τιμούλα;

Featured

Η BMW Neue Klasse θα έχει και κάμπριο!  

BMW

Πόσο πουλήθηκε η McLaren F1 GTR του Nick Mason, ντράμερ των Pink Floyd;

Featured

Οι υψηλές θερμοκρασίες βάζουν δύσκολα στα λάστιχα

Continental