Σύνδεση

BMW

Πρώτη προβολή για το νέο σύστημα iDrive της BMW

Στην “ψηφιακή” φετινή έκθεση CES η BMW γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του iDrive παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του εξελιγμένου συστήματος Infotainment με το οποίο θα εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της στα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο iDrive είχε παρουσιαστεί το 2001 στην σειρά 7 εκείνης της εποχής ενώ η BMW έχει και αρκετές ακόμα πρωτιές, όπως το πρώτο Head Up Display το 2004 ή το σύστημα ελέγχου λειτουργιών με χειρονομίες.

Η νέα γενιά του iDrive είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή καθώς συνδυάζει δύο μεγάλες οθόνες (πίνακας οργάνων και πίνακας ελέγχου λειτουργιών) σε μία πολύ μεγάλη καμπύλη επιφάνεια μπροστά από τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Το σύστημα βασίζεται σε πολύ ισχυρούς επεξεργαστές και διαθέτει μία μεγάλη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών, αρκετές από τις οποίες βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Μεταξύ άλλων παρέχει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με άλλες BMW στον δρόμο και να ειδοποιεί για τυχόν προβλήματα και κινδύνους που υπάρχουν στην κυκλοφορία.

Μία πρώτη εκδοχή του νέου iDrive θα πάρουμε από το ηλεκτρικό iX και αργότερα θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz