Σύνδεση

Alfa Romeo

Το Σεπτέμβριο η επίσημη πρεμιέρα της Tonale, του νέου SUV της Alfa Romeo

Με τη Giulia και τη Stelvio να μην είναι αυτό που θα λέγαμε προσιτά αυτοκίνητα για τον πολύ κόσμο, η Alfa Romeo χρειάζεται κατεπειγόντως ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο και στη σωστή κατηγορία. Και η Tonale είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται, έστω και αν έχει καθυστερήσει παραπάνω από όσο έπρεπε.

Πάντως η αναμονή φαίνεται να παίρνει τέλος μετά το καλοκαίρι της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, με τις μάλλον ασφαλείς πληροφορίες να θέλουν το μικρό SUV να παρουσιάζεται και επίσημα μέσα στον Σεπτέμβριο και από τις αρχές του 2022 να ξεκινούν οι πωλήσεις για μια πρώτη έκδοση του μοντέλου, την First Edition. H οποία θα είναι πολύ καλά εξοπλισμένη και η τιμή της θα είναι αισθητά μεγαλύτερη από τις περίπου 28.000 ευρώ της εισαγωγικής έκδοσης της Tonale.

Oι πληροφορίες θέλουν το μοντέλο παραγωγής να μην έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το πρωτότυπο που είδαμε πριν δύο χρόνια στην έκθεση της Γενεύης, παρά μόνο σε λίγα σημεία, όπως στους πιο μεγάλους προβολείς και φυσικά την ύπαρξη συμβατικών εξωτερικών καθρεπτών αντί για κάμερες.

Η Tonale θα έχει πολλά κοινά με το Jeep Compass και μεταξύ αυτών και τα plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης των 190 και των 240 ίππων που κινούν τόσο το τελευταίο όσο και το μικρότερο Renegade. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης είναι ο καινούργιος τετρακύλινδρος turbo των 1.300 κυβικών της FCA, ενώ υπάρχουν και φήμες για μια κορυφαία έκδοση Quadrifoglio με περίπου 400 ίππους χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα με ποιόν κινητήρα.  

Η Tonale πάντως δεν είναι το μοναδικό crossover στην ατζέντα της Alfa Romeo, καθώς όπως έχουμε γράψει το 2022 θα ακολουθήσει ένα ακόμα πιο μικρό, η Brennero, που θα έχει πολλά κοινά με τα Fiat 500X και Jeep Renegade της επόμενης γενιάς, που ενδεχόμενα θα βασίζονται σε πλαίσιο της PSA. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz